10 lifehacks voor slim reizen

10 lifehacks voor slim reizen

Iedereen die veel reist, bedenkt wel een of twee trucjes om het inpakken makkelijker en het reizen nog makkelijker te maken. Deze slimme tips voor het dagelijks leven worden lifehacks genoemd. We hebben hier 10 nuttige “reishacks” samengesteld.

Lees ook: Deze dingen moet je niet doen in het vliegtuig

1. Pak in met een fotografisch geheugen

Dat moet er nog bij en dat ook en dat toch – en heb ik werkelijk aan alles gedacht? Een tip: maak met je mobiele telefoon foto’s van de spullen voordat je ze inpakt. Zo bewaar je de paklijst voor de volgende keer. Zodra alles bij elkaar is, is het belangrijk om in te pakken om ruimte te besparen. De oplossing: rollen in plaats van vouwen. Hierdoor past er meer in je bagage. Stop sokken in je schoenen – dit bespaart ook nog eens ruimte.

2. Hergebruik blikjes

Om ruimte in je koffer te besparen en cosmetische artikelen in je handbagage mee te kunnen nemen, zijn kleine verpakkingen ideaal. Maar als je shampoo, douchegel etc. in reisformaat koopt, betaal je relatief veel. Verzamel in plaats daarvan kleine blikjes en vul ze opnieuw voordat je op vakantie gaat. Denk hierbij aan contactlensdoosjes, snoeppotten en flesjes met promotieartikelen. Vergeet niet te labelen! Tip: Neem alleen de belangrijkste spullen mee, de rest koop je – indien nodig – ter plaatse.

3. Bewaar de stadsplattegrond vooraf

Als je in het buitenland geen mobiel internet hebt, hoef je niet helemaal zonder navigatie via Google Maps te zitten. Roep thuis de bestemming op, zoom in zodat al het belangrijke zichtbaar is en voer vervolgens in het zoekveld “OK maps” in. Zo wordt de bestemming opgeslagen voor later gebruik. Het is nog eenvoudiger met een screenshot van de kaart.

4. Laat de dwang tot controle thuis

In de taxi op weg naar het vliegveld rijst de paniekerige vraag: heb ik de deur wel op slot gedaan? Als je jezelf deze vraag vaak stelt, moet je de volgende keer dat je de deur op slot doet voor een reis hardop zeggen dat je hem op slot hebt gedaan. In de taxi herinner je je dit en begint de vakantie met een grote grijns op je gezicht.

5. Zittend in de lucht boven de wolken

Maak er drie van de twee: met een beetje geluk kunnen reizigers die samen reizen een extra stoel in het vliegtuig krijgen en zo veel comfortabeler zitten. Zo werkt het: Selecteer de stoel bij het raam en het gangpad op een rij, dan blijft de stoel in het midden vaak leeg. En als iemand toch een reservering heeft, is er meestal de mogelijkheid om te ruilen.

6. Maak je eigen versterker

Luister na aankomst in het hotel naar je favoriete vakantieliedje. Maar zonder boxen? Voor beter geluid in de hotelkamer plaats je eenvoudig je mobiele telefoon in een kopje en gebruik je deze als versterker. Maar drink alsjeblieft eerst de thee!

7. Kleding moeiteloos kreuken

Wanneer je je koffer uitpakt, zullen één of twee kledingstukken kreukels vertonen. Maar dat betekent niet dat iemand direct naar de receptie hoeft te rennen om een ​​strijkijzer te vragen. Hang de gekreukelde spullen aan hangers in de badkamer. Na de volgende warme douche zijn ze weer glad. Als je even snel een knikje uit de kraag van een overhemd wilt “strijken”, kun je ook een stijltang gebruiken.

8. Pleister in je portemonnee

Het is goed om een ​​complete EHBO-doos in je koffer te hebben. Nog fijner is het als de belangrijkste spullen altijd binnen handbereik zijn in je handbagage of strandtas. Twee of drie pleisters in je portemonnee zijn waardevoller dan het geld dat ze bevatten als je bijvoorbeeld een blaar krijgt tijdens een wandeling in een afgelegen gebied. Vergeet geen remedies tegen maag-darmziekten, hoofdpijntabletten en zonnebrandmiddelen in je reis-EHBO-doos.

9. Bescherm je mobiele telefoon tegen zand

Zon, zand en zout water: voor ons een vakantiegevoel, maar niet zo fijn voor onze mobieltjes. Plaats de telefoon gewoon in een diepvrieszakje met ritssluiting op het strand. Het blijft zo beschermd en kan nog steeds worden bediend.

Lees ook: Tips voor stressvrij reizen

10. Turbo-koele drankjes

Als je bierflessen etc. snel koud wilt krijgen, kun je ze het beste in een kom met water, ijs en zout verpakken. Het zout zorgt ervoor dat de ijsblokjes sneller smelten, waardoor de warmte uit de drankjes wordt gehaald in de turbomodus. Onderkant boven!

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie