Tips voor stressvrij reizen

Tips voor stressvrij reizen

Reizen is leuk en stimuleert zowel de geest als het lichaam. Wanneer je een reis plant, is het echter van vitaal belang dat je volledig bent voorbereid op eventuele last-minute problemen die gemakkelijk een verder perfecte ervaring kunnen dwarsbomen. Hier zijn onze tips voor stressvrij reizen, zodat je uitgerust aan kunt komen.

Lees ook: Voorkom een vakantieramp met deze reizigers checklist

Weet hoe laat het vliegtuig vertrekt

Het klinkt misschien als het meest voor de hand liggende reisadvies, maar het is verbazingwekkend hoeveel mensen niet de moeite nemen om de exacte vertrektijden van hun vluchten te controleren. Zorg er voor dat je je vliegtickets op een veilige en gemakkelijk toegankelijke plaats bewaart, zodat je weet hoe laat moet vertrekken. Zorg er ook voor dat je op tijd op de luchthaven aankomt, met voldoende ruimte voor mogelijke incheck vertragingen of lange wachtrijen om door de security en douane gaan. Het creëren van wat ademruimte is de ideale manier om stressvrij aan je vakantie te beginnen.

Boek ruim van tevoren vervoer naar de luchthaven

Als je niet met de auto of de trein naar de luchthaven gaat, is het verstandig ruim van tevoren een taxi of andere transfer te boeken. Om nog zekerder te zijn, bel je ze de dag voordat je op reis gaat, om er zeker van te zijn dat ze je verzoek hebben onthouden.

Lees ook: 10 reis hacks die handig zijn om te weten

Wissel geld voordat je vliegt

Als je buiten Europa vliegt, zorg er dan voor dat je geld wisselt voor vertrek. Er is niets erger dan in het buitenland aan te komen en je dan te realiseren dat je in je grote haast om weg te komen, niet de moeite hebt genomen om geld te wisselen. Stel het niet uit tot op de luchthaven, je kan het vergeten. En laat het zeker niet totdat je je bestemming bereikt, omdat, afhankelijk van waar je naartoe gaat, hun wissel faciliteiten misschien niet ideaal zijn.

Wees beleefd bij de douane en de security

Met de voortdurende oorlog tegen terreur zijn security- en douanecontroles strenger geworden, waarbij mensen met onvriendelijke en strenge gezichten tassen en paspoorten met uiterste ijver controleren. Een advies: benader douanecontroles niet met de ernst die ze eisen. Wees beleefd tegen douanebeambten en de security, volg hun regels en je bent snel op weg naar je bestemming.

Lees ook: 5 manieren om het milieu te helpen tijdens het reizen

Overdrijf het niet in de bar

Je bent door de douane en nu tel je de uren af ​​totdat je vlucht daadwerkelijk vertrekt. Het is misschien verleidelijk om te drinken, maar een snelle bingedrinksessie is echt niet het antwoord op je verveling (eerlijk!). Hoewel alcohol je zenuwen kan kalmeren, is een multi-shot-sessie echt niet goed voor je lichaam. Wil je echt flauwvallen in het vliegtuig en met een kater aankomen op je bestemming? Bewaar drinken totdat je reis goed begint … of anders kun je echt de nadelige effecten voelen!