Deze dingen moet je niet doen in het vliegtuig

Deze dingen moet je niet doen in het vliegtuig

Vliegen kan vervelend, irriterend en soms ronduit stressvol zijn. En dat is wanneer je een passagier bent. Stel je je eens voor dat je bijna elke dag tussen vreemden in een afgesloten ruimte zou moeten rondlopen als onderdeel van je werk. Hoewel de meeste stewardessen dol zijn op vliegen en reizen, kan hun dag echt afhangen van met wie of wat ze te maken hebben. Zorg er dus voor dat jij vriendelijk bent tegen het cabinepersoneel en doe deze dingen niet in het vliegtuig.

Lees ook: Zo reis je stressvrij met het gezin

Onbeleefd zijn over dingen buiten hun controle

We weten dat vluchtvertragingen frustrerend kunnen zijn. We zijn het ermee eens dat het teleurstellend is als je voorkeur voor een drank of maaltijd opraakt. De kans is echter groot dat het cabinepersoneel weinig meer weet dan jij over wat er aan de hand is als er vliegtuigproblemen zijn, en ze hebben absoluut geen controle over veel luchtvaartactiviteiten. Ontzie ze en vergeet niet dat ze niet willen dat je een slechte vlucht hebt.

Uit de hoogte doen

Trouwens, wees helemaal niet onbeleefd. Stewardessen zijn ook mensen. Hoewel het de taak van het cabinepersoneel is om een goede service te leveren, zijn ze er niet als jouw bedienden. Verwacht niet dat ze jou trolley moeten wegzetten of vraag niet om een betere zitplaats voor je te vinden. Ze zullen je vervelend vinden en je krijgt toch niet je wat je wilt. In feite kan dit je hele vlucht bederven. Wees een beetje aardiger en begrijp dat de medewerkers aan boord er zijn om jou veilig en gezond naar je bestemming te brengen.

Lees ook: Tips voor stressvrij reizen

In de weg staan ​​van de maaltijdwagen

Er is meestal voldoende tijd om naar het toilet te gaan tijdens een vlucht. Kies niet het exacte moment waarop de dranken- en maaltijdwagen door het gangpad wordt gereden. Je creëert gewoon een vervelend en ongemakkelijk moment en het zorgt ervoor dat het cabinepersoneel geen eten kan serveren.

Naar het toilet gaan wanneer het veiligheidsgordelteken is ingeschakeld

Er zijn niet voor niets veiligheidsmaatregelen getroffen. Wacht 10 of 15 minuten om naar het toilet te gaan of zorg ervoor dat je van tevoren gaat als je denkt dat het een probleem zal zijn! Het veiligheidsgordelteken is niet voor decoratie; het is een zeer noodzakelijke maatregel om te voorkomen dat je jezelf en anderen schade toebrengt.

Hangen in het keukentje

Het keukentje in het vliegtuig is waar stewardessen maaltijden en drankjes opslaan en bereiden voordat ze naar de passagiers worden gebracht. Het is hun werkplek en geen plek om rond te gaan hangen of je benen te strekken. Respecteer dat alstublieft en blijf bij je stoel zitten of ga in de gangpaden lopen als je wat circulatie nodig hebt (alleen niet als de maaltijdwagen doorkomt!)

Versier ze niet

Het is de taak van het cabinepersoneel om aardig tegen je te zijn. Neem het niet zo serieus en wees alsjeblieft geen engerd.

Het bagagevak voor jezelf claimen

Je bent niet de enige passagier in het vliegtuig, noch ben je de enige met handbagage. Anderen hebben hebben het bagagevak ook nodig, dus prop het niet vol en laat ruimte voor andere passagiers.

Aanwijzingen negeren

Net als het teken van de veiligheidsgordel, zijn er andere veiligheidsmaatregelen getroffen in een vliegtuig voor jouw voordeel. Zelfs als je vaak vliegt en de veiligheidsregels kent die aan het begin van de vlucht wordt gegeven, moet je tijdens deze vlucht stil en respectvol zijn. Als een stewardess je vraagt ​​om je rugleuning recht te zetten, je laptop op te bergen of het raam te openen, is daar een heel goede reden voor.

Ze volledig negeren

Zoals we hebben aangegeven, zijn stewardessen er niet om jou te dienen. En zelfs bedienden verdienen het niet om behandeld te worden alsof ze niets anders zijn dan alleen wanddecoraties. Zeg hallo wanneer je aan boord komt en het zal het cabinepersoneel waarschijnlijk meer aanspreken om je te helpen als je het nodig hebt.

Lees ook: 6 oplossingen voor een jetlag

Je koptelefoon ophouden wanneer je met hen praat

Weigeren om je koptelefoon af te doen als je met iemand spreekt, is onbeleefd, waar je ook bent. Doe het af als een stewardess met je probeert te praten zodat ze weten dat ze jou volledige aandacht hebben. Het zorgt er ook voor dat je niet tegen ze gaat schreeuwen.

Je kinderen laten rondrennen

Het is niet alleen vervelend om jonge kinderen in een kleine ruimte rond te laten rennen, het kan ook een veiligheidsrisico zijn. Je wilt niet dat het cabinepersoneel – of erger nog, een passagier – over je kind struikelt en gewond raakt.

Je voeten omhoog zetten

Het is niet beleefd om je voeten op de wanden van de cabine of de stoel voor je te zetten. Het is ook niet hygiënisch om dit te doen, en je zou er waarschijnlijk twee keer over nadenken als je wist hoe vuil het vliegtuig al is.

Je afval in de rugleuningzak stoppen

Het is prima om wat (droog) afval in de zak te stoppen terwijl je wacht tot de stewardess langskomt om het op te halen. Laat het daar alsjeblieft niet achter, zodat ze meer te doen hebben nadat je bent uitgestapt.

Herhaaldelijk op de belknop drukken

Ja, de belknop is aanwezig zodat het cabinepersoneel je beter kan helpen. Nee, het is er niet om ze lastig te vallen. Nadat je op de belknop hebt gedrukt, wacht geduldig totdat iemand naar je toe komt. Je bent niet de enige passagier die hulp nodig heeft.

Lees ook: Tips voor de eerste keer op cruise vakantie

Het cabinepersoneel aanraken

Het is niet cool om wie dan ook aan te raken, vooral als het iemand is die je niet echt kent en iemand die zijn werk probeert te doen. Als je hun aandacht nodig hebt, volstaat een eenvoudige “Pardon?” En het wordt zeer op prijs gesteld.