5 must-sees in Catania

5 must-sees in Catania

In Catania, de op één na grootste stad van Sicilië, is er zoveel te zien en doen. Er is zoveel karakter en geschiedenis te bewonderen in deze prachtige stad – we hebben slechts een paar van onze favoriete dingen uitgekozen.

Lees ook: 8 redenen voor een vakantie naar Sardinië

Parco dell’Etna

Parco dell’Etna

Het gebied rond de Etna is een aangewezen nationaal park waar je de meest adembenemende en betoverende uitzichten op de vulkaan, de stad en de Ionische Zee kunt vinden. Maak een ontspannen wandeling langs de paden of klim naar de top, afhankelijk van hoe avontuurlijk je je voelt, hoe dan ook, het is een absolute must om te bezoeken.

Onderaards Catania

Zoals je je kunt voorstellen aan de voet van een vulkaan, werd de stad getroffen door een uitbarsting in 1693 die delen van de stad en haar twee rivieren, Amenano en Lognina, evenals een heel meer, Nicito, begroef. Mystery-hunters zullen blij zijn te horen dat ze nog steeds de overgebleven delen van de oude stad kunnen bezoeken en een kijkje kunnen nemen in het verleden.

Lees ook: Zo maak je een keuze tussen Sicilië en Sardinië

Castello Ursino

Dit kasteel heeft een aardbeving en een vulkaanuitbarsting overleefd toen de gracht zich vulde met lava, dus het is veilig om te zeggen dat het een behoorlijk formidabele plek is om te bezoeken. Het was de thuisbasis van de Aragonese dynastie en later een gevangenis, maar herbergt nu het Stedelijk Museum van Catania en heeft artefacten die teruggaan tot het oude Griekenland en Rome. De vierkante plattegrond en de hoge ronde torens zijn misschien vrij gebruikelijk voor kastelen, maar de schatten binnen de muren zijn een wonder om te aanschouwen.

Piazza Duomo

Op het Piazza Duomo, dat dateert uit de achttiende eeuw, vindt je tal van prachtige barokke gebouwen. De Olifantenfontein in het midden van het plein wacht erop om gefotografeerd te worden – het is een hoge obelisk bovenop een standbeeld van een olifant. Dat zie je niet vaak! De olifant is het symbool van de stad, dus je krijgt een beetje geschiedenis en een interessante foto in één. Fontana dell’Amenano is de stromende marmeren fontein gewijd aan Amenano, een van de twee rivieren die door Catania lopen. De kathedraal van de stad, Duomo di Catania, is hier ook te vinden.

Lees ook: Tips voor een vakantie naar Rhodos

Via Etnea

Piazza Duomo is verbonden met de voet van de Etna via deze straat, waar de epische status van de vulkaan kan worden gewaardeerd. Piazza Stesicoro, het meest levendige plein in Catania, is te vinden naast elegante kerken en de natuurlijke wonderen van de Etna, allemaal in deze ene straat. Je zult zeker de tijd willen nemen om naar beneden te gaan, dat is zeker.