Verken deze Italiaanse steden tijdens je huwelijksreis op Sicilië

Verken deze Italiaanse steden tijdens je huwelijksreis op Sicilië

Je kunt echt niet fout gaan met een huwelijksreis op Sicilië – van fantastisch eten tot prachtige gouden stranden, het is een ​​romantische bestemming met een wow-factor. Nu je hebt besloten waar je je recente huwelijk gaat vieren, moet je bedenken wat je gaat doen terwijl je daar bent. Een van de beste dingen van dit heerlijke Italiaanse eiland is het aantal mooie steden dat er te ontdekken is. Hier zijn er een paar die je zeker moet bezoeken terwijl je daar bent.

Lees ook: 7 x de mooiste stranden op Europese eilanden

Taormina

Taormina

Een ontspannend bezoek aan het prachtige landschap is iets waar je waarschijnlijk van wilt genieten tijdens je huwelijksreis op Sicilië, en Taormina heeft meer dan genoeg over. Dit pittoreske stadje is klein – perfect voor als je een beetje rust en stilte wilt om te genieten van het gezelschap van je geliefde. De belangrijkste toeristische attractie is het oude amfitheater, hoewel iedereen met zelfs maar de minste interesse in geschiedenis hier veel zal vinden om zich bezig te houden, aangezien Taormina een royale portie van het rijke erfgoed van deze regio biedt.

Tip: Het is belangrijk op te merken dat deze stad op de top van een smalle en steile heuvel ligt die moeilijk te navigeren kan zijn. Het is echter bereikbaar per bus of auto.

Cefalu

Cefalu

Cefalu is een van de meest populaire steden op het eiland. Het ligt aan de kust, met veel leuke terrassen en schilderachtige huizen om de sfeer te vergroten. Zorg ervoor dat jij en je partner naar de oude kathedraal gaan die de thuisbasis is van de Christus Pantokrator (een fresco van Christus) en de Romeinse baden terwijl je daar bent.

Tip: Om de drukte te vermijden, boek je huwelijksreis op Sicilië in oktober, november of de lente. Het weer is nog steeds warm en aangenaam, maar er zijn dan veel minder toeristen.

Palermo

Palermo

Als jij en je geliefde met je maag denken, is Palermo (de Siciliaanse hoofdstad) de perfecte stad voor je huwelijksreis op Sicilië, want het staat bekend om zijn fantastische streetfood en een scala aan verrukkelijke cafés en restaurants. Als je eenmaal (letterlijk) genoeg hebt gehad van de keuken, zorg er dan voor dat je je tijd hier aanvult met een bezoek aan de catacomben, botanische tuinen, de kathedraal, het Palazzo Abatellis en het Palazzo dei Normanni.

Agrigento

Agrigento

Agrigento begon als een rijke handelsstad en is tegenwoordig een belangrijke toeristische trekpleister. Sluit je aan bij de menigte bezoekers tijdens je huwelijksreis op Sicilië en ontdek de belangrijkste attractie: de Griekse tempelruïnes van Asclepius, Juno en Heracles. Ze hebben in de loop der jaren wat schade doorstaan, maar gelukkig zijn de meeste nog heel erg intact.

Lees ook: 5 x actieve dingen om op Formentera te doen

Je huwelijksleven beginnen in dit magische deel van Italië is een geweldig idee. Om het meeste uit je tijd in deze prachtige regio te halen, is het bezoeken van een aantal dorpen en steden een geweldige optie voor sightseeing. Proef van alles, van de heerlijke hoofdstad tot pittoreske gebieden die veel landelijker zijn (maak je geen zorgen, je vindt bijna overal geschiedenis). Er is geen betere manier om je huwelijksreis door te brengen.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie