Bezienswaardigheden in de omgeving van Palermo

bezienswaardigheden in de omgeving van Palermo

Palermo is een stad rijk aan geschiedenis en cultuur, maar biedt ook vele bezienswaardigheden in de omgeving. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, natuur of gewoon wilt ontspannen aan zee, je zult zeker iets te doen en te zien vinden in deze regio van Sicilië. We zetten hier enkele bezienswaardigheden die in de omgeving van Palermo op een rij.

Lees ook: Wat te doen in Ischia: 5 dingen die je niet mag missen

Monreale

Monreale is een prachtige stad op ongeveer 10 km van Palermo. Het staat bekend om zijn kathedraal, een meesterwerk van Normandische architectuur met prachtige Byzantijnse mozaïeken. De kathedraal van Monreale staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de belangrijkste religieuze monumenten van heel Sicilië.

Cefalù

Cefalù is een ander prachtig middeleeuws stadje aan de noordkust van het eiland. Het staat bekend om zijn Normandische kathedraal, die in de 12e eeuw werd gebouwd. De kathedraal, bekend als “Duomo di Cefalù”, is een ander architectonisch wonder met Byzantijnse mozaïeken en een apsis versierd met een afbeelding van Christus Pantocrator.

Caccamo

Caccamo is een stad op ongeveer 30 km van Palermo. Het staat bekend om zijn Normandische kasteel, gebouwd in de 10e eeuw. Het kasteel is een van de belangrijkste Normandische kastelen op Sicilië en biedt een prachtig uitzicht over de stad en het omliggende platteland.

Mondello

Mondello is een gehucht van Palermo, gelegen ten westen van de stad, op een paar minuten rijden van het stadscentrum. Het staat bekend om zijn zandstrand en kristalheldere water: Mondello is een ideale bestemming voor een beetje ontspanning aan zee.

Castellammare del Golfo

Castellammare del Golfo, in de provincie Trapani, is een gemeente aan de noordwestkust van Sicilië. Het is een stad die bekend staat om zijn kleine haven en zijn Arabisch-Normandische kasteel, een oud fort ter bescherming tegen vijanden die uit de zee komen. Castellammare del Golfo is zeker een ideale bestemming voor natuurliefhebbers, met zijn stranden en natuurgebieden.

Lees ook: Capri: de belangrijkste natuurlijke en culturele attracties

Erice

Erice is een middeleeuws dorp gelegen op de top van de berg Erice, ongeveer 700 meter boven de zeespiegel, in de provincie Trapani. Het is een stad die bekend staat om zijn panoramische ligging, om zijn geschiedenis en tradities, maar ook om de magische sfeer die je kunt inademen. Erice, zowel per auto als per kabelbaan bereikbaar, is werkelijk een ideale bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en tradities.