Capri: de belangrijkste natuurlijke en culturele attracties

Capri: de belangrijkste natuurlijke en culturele attracties

Op korte afstand van het prachtige schiereiland van Sorrento, in het hart van de Golf van Napels, ligt het eiland Capri, een klein juweel dat een van de meest exclusieve toeristische bestemmingen ter wereld vertegenwoordigt. Het is niet moeilijk om de reden te begrijpen, gezien de natuurlijke schoonheden die op het eiland aanwezig zijn, die ook monumenten en historische plaatsen omlijsten die ook verband houden met de oudheid: denk maar aan keizer Tiberius die zoveel van Capri hield dat hij een weelderige villa bouwde, waarvan de ruïnes vandaag de dag nog steeds te bezoeken.

Lees ook: De 10 mooiste stranden van de Canarische eilanden

Wandelen tussen de naturalistische juwelen van Capri

Faraglioni

Het onbetwiste symbool van Capri zijn de Faraglioni, rotsachtige pieken die oprijzen uit het kristalheldere water waarop in het verleden vuren werden aangestoken om ze aan zeilers te signaleren. De hoogste en dichtst bij de rest van het eiland is Saetta, dan is er Stella met zijn boog die vaak wordt doorgekomen per boot of zwemmen en tenslotte Scopolo, waarop de zeldzame blauwe hagedis leeft.

Blue Grotto

Er is geen vakantie in Capri zonder minstens één keer de beroemde Blue Grotto te hebben bezocht, die alleen via een boot over zee te bereiken is: na de smalle ingang waan je je in een bijna magische wereld, met een onderwaterlichtbron. dat buitengewone turquoise kleuren geeft aan het water. De zee in de grot is volledig transparant zodat je ongrijpbare zilveren vissen in de zeebodem kunt zien zwemmen.

blue grotto capri

Monte Solaro

Monte Solaro, aan de andere kant, is de hoogste top van het eiland en bestaat uit dezelfde kalksteenrots waarvan het hele eiland is gemaakt. Het is een aanrader om een ​​excursie te voet te maken door de zogenaamde “passetiello” of vanaf een secundaire weg die bergopwaarts gaat vanuit Anacarpi, een van de gemeenten van het eiland samen met Capri. Voor wie niet van wandelen houdt, is het mogelijk om een ​​stoeltjeslift te nemen die je naar de top van de berg brengt vanwaar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de hele Golf van Napels en het hele eiland.

Lees ook: IJsland: 5 tips van insiders

De belangrijkste culturele bezienswaardigheden van Capri

Villa Jovis

In het hart van het mooiste juweel van Capri, namelijk de Blauwe Grot, liet keizer Tiberius zelfs een soort geheime doorgang bouwen om de grot zelf met zijn huis te verbinden. Van de antieke Villa Jovis, opgedragen aan Jupiter, zijn alleen de restanten van de reservoirs voor de wateropvang en de onderverdeling van de kamers overgebleven, maar ze geven ook een idee van de monumentaliteit van deze woning. In werkelijkheid stond er ook een andere villa op het eiland die toebehoorde aan de keizer: het is Villa Damecuta, waarvan vandaag echter niets meer over is vanwege de beroemde uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus.

Certosa di S. Giacomo

Niet ver van het centrale en wereldse Piazza Umberto I, waar de karakteristieke klokkentoren en de witte kerk van S. Stefano staan, ligt de Certosa di S. Giacomo uit 1371: het bestaat uit drie gebouwen, waarvan de mooiste is die gewijd aan het klooster van de monniken, waar een klein klooster is en een groter klooster met de cellen van de monniken eromheen.

Meer

Ook bezienswaardig tijdens een vakantie in Capri zijn Villa San Michele, gebouwd aan het einde van de 19e eeuw door een Zweedse arts en rijk aan archeologische vondsten, maar vooral de weelderige tuinen van Augustus: met zijn terrassen vol steeneiken, palmen, pijnbomen en jeneverbessen. Deze groene long domineert de onderliggende Via Krupp, een beroemde weg uitgehouwen in de rots vol met zeer krappe haarspeldbochten.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie