7 redenen om met vrienden of familie te reizen

7 redenen om met vrienden of familie te reizen

Nadat alle hectische schema’s en opdrachten zijn afgerond, is de enige logische manier om bij te komen door een welverdiende pauze te nemen – en wat is een betere manier om te genieten van een ontspannende vakantie dan met familie en vrienden? In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan reizen met een groep dierbaren veel lonender zijn, aangezien een studie heeft uitgewezen dat de positieve gevoelens van gelukkige herinneringen worden versterkt wanneer ze met anderen worden gedeeld. Niet overtuigd? Hier zijn nog zeven redenen om met vrienden of familie te reizen voor de beste vakanties.

1. Om de beurt gaan betekent dat iedereen een geweldige tijd heeft

Pauzes in het toilet worden minder gehaast wanneer een betrouwbaar reismaatje naar de tassen kijkt, en groepsfoto’s die met de hand zijn gemaakt, zijn veel leuker dan een wankele selfie-stick-opname (die trouwens op veel bestemmingen in toenemende mate wordt verboden).

2. Meer mensen betekent meer verschillende dingen eten

Heerlijk eten wordt vaak niet gewaardeerd omdat soloreizigers worden beperkt door de capaciteit van hun enkele magen. Neem de groep mee om de kans te krijgen om van meerdere gerechten te proeven en tegelijkertijd de kosten te verdelen. Veel culturen beschouwen eten ook als een gemeenschappelijke activiteit, waardoor het perfect is om te genieten van elkaars gezelschap, gesprekken en het proeven van elk lokaal hoogtepunt.

Feit: Grote groepen kunnen meer eten bestellen zodat iedereen kan proeven

Lees ook: Tips voor lichtgewicht handbagage

3. Meerdere koffers betekent meer inpakruimte

Souvenirs meenemen kan moeilijk zijn als je alleen reist, om nog maar te zwijgen van de gewichtsbeperkingen die door de luchtvaartmaatschappijen zijn vastgesteld. Met een groep vrienden kunnen items netjes worden verdeeld over de vele bagagestukken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over extra kosten of gebrek aan armkracht om alles over de luchthaven te sjouwen.

4. Geniet van een betere accommodatie door de kosten te splitsen

Vergeet overvolle slaapvertrekken of betalen voor meerdere kamers! Bekijk in plaats daarvan hotels die ruime suites met één of twee slaapkamers bieden, omdat ze comfortabel zijn voor groepen, of op zijn minst voldoende ruimte hebben om een ​​extra bed op te zetten.

Wil je meer privacy? Reizigers in groepen die liever wat meer tijd voor zichzelf hebben, kunnen in plaats daarvan ook onderling verbonden kamers aanvragen.

5. Groepsexcursies zijn beter dan alleen ronddwalen

Het plannen van een reisschema voor een nieuwe bestemming en het bereiken van die plekken kan moeilijk zijn als je alleen reist. Reisgroepen bieden misschien gemak, maar het verkennen met vrienden heeft nog andere voordelen.

Boek een privétour, die vaak speciale groepstarieven biedt voor excursies, legendarische streetfoodmarkten of een oude tempel bovenop bergachtige oerwouden. In tegenstelling tot deelname aan een bestaande reisgroep, omvatten de voordelen aangepaste maaltijden en snacks, verkenning in een comfortabeler tempo, privévervoer en ononderbroken tijd samen.

6. Het beste uit de goede en slechte momenten samen halen

Na het inpakken komt het wachten: lange tussenstops en vertraagde vluchten zijn op zijn best een ongemak, daarom wordt het gezelschap van een groep zeer welkom geheten bij het omgaan met de anders saaie wachtmomenten. Berg je bagage veilig op in de kluisjes en ga op de airport rondlopen, of wat eten en drinken.

Lees ook: 10 reis hacks die handig zijn om te weten

7. Een leerervaring voor iedereen

Samen reizen biedt gezinnen met kinderen geweldige leermogelijkheden om geduld te leren, problemen op te lossen en zich aan te passen aan nieuwe omgevingen, eten, mensen en culturen. Zelfs volwassenen kunnen werken aan het verbeteren van tijdmanagement, communicatieve vaardigheden en het omgaan met tegenslagen met de hulp van betrouwbare reisgenoten.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie