Tips voor een budgetvriendelijke vakantie op de Canarische Eilanden

Tips voor een budgetvriendelijke vakantie op de Canarische Eilanden

In het zonnige paradijs van de Canarische Eilanden wachten budgetvriendelijke avonturen op degenen die verder kijken dan de toeristische routes. De Canarische Eilanden zijn een uitstekende keuze voor wie verlangt naar een vakantie in het buitenland met gegarandeerde zonuren. Er wachten veel spannende avonturen en activiteiten rond de archipel, die budgetvriendelijk zijn. Hier enkele tips voor een budgetvriendelijke vakantie op de Canarische Eilanden.

Lees ook: De mooiste plekken voor de perfecte zonsondergang op de Canarische Eilanden

Snorkelen

De Canarische Eilanden zijn een droom voor liefhebbers van zwemmen en snorkelen. Met een kustlijn die bestaat uit machtige kliffen, lange prachtige stranden en een rijke biodiversiteit, is er veel te ontdekken onder de oppervlakte van de zee. Zwart zand en kalme golven wachten op het strand van Los Cancajos op La Palma. Dit strand is geschikt om te snorkelen voor beginners en gezinnen. Hetzelfde geldt voor Playa Grande de Las Canteras op Gran Canaria, dat kristalhelder water en kleurrijke koraalriffen biedt.

Picknick op het strand

Stranden zijn niet alleen ideaal voor luie dagen in de zon, ze zijn ook perfect voor picknicks bij zonsondergang. Enkele favorieten, die een meer afgelegen omgeving bieden, zijn Playa de Abama op Tenerife en Jandia Beach op Fuerteventura. Van de Canarische Eilanden is het eiland La Graciosa misschien wel het minst bekende en zeker het minst bevolkte, waardoor het een verborgen parel is met zijn vele mooie en ongerepte stranden, zoals Playa de Las Conchas.

Tips voor een budgetvriendelijke vakantie op de Canarische Eilanden

Klimmen

Het vulkanische landschap en het gevarieerde terrein van de Canarische Eilanden trekken klimmers van heinde en verre aan. Voor beginners zijn er gemakkelijk toegankelijke en gemakkelijke routes om te verkennen op de Famara-kliffen van Lanzarote, terwijl je geniet van een prachtig uitzicht op zee. Voor de meer ervaren klimmers is Arico in het zuidoosten van Tenerife een ervaring die moeilijk te verslaan is. Hier kun je meer dan 500 aaneengesloten klimroutes volgen, waarvan het merendeel middelzware routes zijn.

Lees ook: Vijf bestemmingen voor ontspannen eilandhoppen

Hiking

Alle Canarische Eilanden hebben een uitzonderlijke natuur, maar elk heeft zijn eigen unieke karakter. De beste manier om de natuur te verkennen is te voet via de vele wandelpaden die er zijn. Het grootste eiland van de archipel, Tenerife, herbergt de hoogste berg van Spanje, de Teide, waar een prachtige omgeving en wandeltochten op grote hoogte wachten. In de omgeving van Teide vindt je ook het Paisaje Lunar-wandelgebied, ook wel het Maanlandschap genoemd, waarvan de opwindende rotsformaties doen denken aan het landschap van de maan. Op 40 minuten met de veerboot van Tenerife ligt het iets rustigere eiland La Gomera, een botanisch paradijs met regenwoud en weelderig landschap. Het eiland is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed vanwege de rijke biodiversiteit.

Dit waren onze tips voor een een budgetvriendelijke vakantie op de Canarische Eilanden.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie