De culinaire kant van Palma

De culinaire kant van Palma

Van streetfood en tapas tot leuke visrestaurants tot een heerlijk diner in een van de sterrenrestaurants van de stad – het culinaire aanbod in Palma is enorm. Of het nu in de oude stad is, in de culturele wijken van Santa Catalina of Portixol, buiten op een van de terrassen, direct aan zee of comfortabel in de bars: er is voor elk wat wils. We laten hier de culinaire kant van Palma zien.

Lees ook: 9 redenen om Mallorca te bezoeken

Van oesters tot de regionale keuken

Het voormalige vissersdistrict Santa Catalina is letterlijk uitgegroeid tot een uitgaansgebied met een veel restaurants, waarvan sommige zeer origineel zijn. Naast Mallorcaanse en Spaanse specialiteiten zijn er restaurants met een internationaal tintje, die Libanese, Israëlische, Indiase of Japanse gerechten aanbieden. En iedereen die vegetarisch, veganistisch of raw food liefhebber is, zal het ook vinden. De markt in Santa Catalina, de Mercat de Santa Catalina, is erg origineel. Bij verschillende kraampjes worden oesters, octopussen of sushi vers geserveerd. Als je er zin in hebt, kun je je garnalen, mosselen of vis die je net hebt gekocht bij een van de viskraampjes ter plaatse laten bereiden. Daarnaast zijn er Mallorcaanse bars met heerlijke huisgemaakte gerechten.

Feest op de gastronomische markt

Over de markthal gesproken: kenners komen ook aan hun trekken in de Mercado Olivar in het centrum van Palma vlakbij de Plaza de Espanya. De eetstalletjes daar zijn erg populair. En de Balearen-hoofdstad heeft ook trendy gastronomische markten, bijvoorbeeld in het voormalige slachthuis van Escorxador – Mercado Gastronomico San Juan. In het imposante gebouw uit het begin van de 20e eeuw presenteren verschillende leveranciers hun lekkernijen, je kunt er eten aan lange tafels. Hetzelfde concept, andere locatie: aan de kust van Palma, de Paseo Marítimo, biedt een tweede gastronomische markt heerlijk eten en drinken: de Mercado 1930, gehuisvest in een gebouw uit de jaren 30. Praktisch: de gastronomische markten zijn de hele dag open van 12.00 uur tot middernacht. Er is van alles, van zeevruchten tot de typische Spaanse kroketten tot pizza, hamburgers, sushi of gegrilde steaks.

Tapas-wedstrijd & dinsdagroute

Wie geen genoeg kan krijgen van tapas, is bij TaPalma aan het juiste adres, dat altijd in november plaatsvindt. Meer dan 50 bars en tapasbars in de hele stad bieden verfijnde snacks aan voor ongeveer 2 euro per stuk. Aan het einde van de TaPalma wordt altijd een prijs uitgereikt voor het beste mini-portie. Welke restaurants zijn er te vinden op de TaPalma-website: tapalma.es. Er wachten je zeer smakelijke verrassingen. Bon Profit – zoals de Mallorcanen zeggen!

Lees ook: De lekkerste locale producten van Formentera

Nachtleven in Palma

Zin in een stijlvol nachtleven? Dan is de hoofdstad van Mallorca ook een goed adres. Omdat er geen gebrek is aan chique bars. Het ontmoetingspunt is bijvoorbeeld de Nicolas Cocktail Bar of de Tast Club, beide in het stadscentrum. Als je iets wilt drinken in een van de skybars en je blik wilt laten dwalen over de lichtzee van Palma, kun je dat hoog in het Hotel Hostal Cuba doen. De LAB-bar in Santa Catalina staat bekend om zijn cocktails (www.barlabacademy.com). Je kunt wild dansen in de Kaleum Club. En tot slot, vooral in het weekend, nodigt Paseo Marítimo uit met bars zoals de Garito in de kleine haven van Can Barbara (www.garitocafe.com), de Made in Brazil of disco’s zoals de Tito’s (titosmallorca.com) geweldig amusement.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie