Winter op Mallorca: winteractiviteiten op het Balearen eiland

Winter op Mallorca: vijf winteractiviteiten op de Balearen

Ontsnap aan de winter: terwijl regen, sneeuw en koele temperaturen de weersvoorspelling in dit land domineren, is het in de winter op Mallorca aanzienlijk warmer met gemiddeld zes uur zonneschijn per dag. Geen wonder dus dat steeds meer mensen tijdens de donkere maanden van het jaar kiezen voor strandwandelingen en tapas in plaats van grijze wolken. Of het nu gaat om een ​​verblijf van weken of zelfs maanden: een verblijf op een finca is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar ontspanning in een mediterraan klimaat, werken in de warme zon of accommodatie in een landelijke idylle. Niets staat dus een overwintering op het eiland in de weg.

Wie zijn werk meeneemt naar het buitenland, profiteert van de beste vliegverbindingen, werken zonder tijdsverschillen en een uitstekende infrastructuur om te overwinteren op de Balearen. Bovendien overtuigen het warme klimaat en het adembenemende landschap.

Lees ook: 8 tips voor een vakantie in Cyprus

Vier winteractiviteiten op het Balearen eiland

Ook in de winter zijn de mogelijkheden voor excursies op Mallorca gevarieerd door de vaak aangename temperaturen. Terwijl de zomer meestal turbulent is, heerst er in de winter op het eiland een bijna magische rust. Na slechts een korte vlucht zijn vakantiegangers op de Balearen en genieten ze van de milde zon, gezellige dorpjes en prachtige natuur.

#1 – Sportief onderweg

Bij aangename temperaturen kan met volle teugen worden genoten van wandelingen, fietstochten of strandwandelingen. Naast deze klassieke activiteiten biedt het eiland ook tal van mogelijkheden voor extreme sporten en adrenalinejunkies. Coasteering is bijvoorbeeld erg populair. Als je een neopreenpak draagt, moet je klimmen, zwemmen, duiken en abseilen om vooruit te komen.

#2 – Culinaire winterspecialiteiten

Zelfs in het koele seizoen overtuigt de traditionele Mallorcaanse keuken met heerlijke gerechten. Populaire gerechten zoals ensaïmadas (Mallorca’s typische slakvormige reuzel), sobrasadas (een typische Mallorcaanse worstpasta) en turrón (een dessert gemaakt van amandelen en een mengsel van suiker en eieren) mogen bezoekers van het eiland niet missen. Reizigers vinden ook coques (pizza-achtige groentetaarten) en tapas op het typische menu.

#3 – Mallorcaanse winkelervaring

Naast de klassieke boetieks en modeketens ontdekken winkelliefhebbers op het eiland ook retailers met bijzondere Mallorcaanse producten. In het kleine stadje Artá ​​tonen lokale ambachtslieden regelmatig hun waren op Plaça del Conqueridor. Er zijn hier allerlei aanbiedingen: van vlechtwerk tot Mallorcaanse designerstukken tot geurige kruiden en verschillende soorten thee.

Lees ook: De mooiste natuurfenomenen in de Maltese archipel

#4 – Kerstgevoel in de zon

Rond de kerstperiode trekt het eiland aan met tal van evenementen, sfeervolle decoraties en zoete lekkernijen en straalt het zelfs als de zon kerstflair uit. De hoofdstad Palma presenteert zich in een heel bijzondere lichtgloed met een groot aantal kerstverlichting en rijk versierde straten
in. De kerstmarkten zullen je met de geur van glühwein, de klanken van kerst en winterlekkernijen verleiden.