Vijf redenen om van nautisch toerisme op Mallorca te genieten

Vijf redenen om van nautisch toerisme op Mallorca te genieten

De kust van Mallorca is een van de meest waardevolle schatten in de Middellandse Zee. De natuurlijke diversiteit van de kust, bestaande uit kliffen, kleine baaien en lange zandstranden, gecombineerd met een mild en stabiel klimaat, maken het eiland tot een veilige en bevoorrechte enclave. Er zijn spectaculaire baaien om uit te kiezen, die alleen per boot bereikbaar zijn, en er kunnen oneindig veel nautische activiteiten worden beoefend.

Lees ook: De top vijf dingen om te doen op Porto Santo

Grote keuze aan jachthavens

Mallorca heeft meer dan 40 jachthavens verspreid over de kust, zoals de luxueuze Puerto Portals met zijn imposante jachten, zijn exclusieve designerwinkels en zijn gastronomische restaurants, of de erkende en eersteklas sporthavens van Andratx, Pollença of Alcúdia. Elke haven heeft zijn eigen unieke kenmerken in termen van aantal ligplaatsen, bewaking, haventoezicht, tankfaciliteiten, enz., Maar ze delen allemaal één fundamenteel aspect: hun inzet voor duurzaamheid en naleving van milieuregelgeving.

Voorop in zeilen

Mallorca heeft een lange en erkende traditie in zeilen en zeilwedstrijden. In de baai van Palma worden grote, internationaal bekende evenementen gehouden, zoals de S.A.R Princesa Sofa Trophy, een van de grootste ter wereld, of de Copa del Rey de Vela, de Breitling Regatta, het Superyacht of Palma Vela.

Voor wie niet alleen wilt kijken, maar liever zelf de hoofdrolspeler wil zijn, heeft het eiland verschillende zeilscholen waar ze deze sport kunnen leren en beoefenen. Boten kunnen overal worden gehuurd, van eenvoudige zeilboten tot grote jachten. Waterskiën of windsurfen zijn andere opties voor watersportliefhebbers.

Nieuwe landschappen onder water

Duiken is de activiteit die de meeste bezoekers naar Mallorca trekt. Kristalhelder water, de spectaculaire zeebodem, de overvloed aan vis, onontdekte grotten en oude wrakken maken het duiken tot een onvergetelijke ervaring.

Enkele duiksuggesties: Cala Millor, met kristalhelder en kalm water, herbergt een van de rijkste ecosystemen van de mediterrane fauna, waarin soorten zoals murenen en barracuda’s voorkomen. De grote verscheidenheid aan onderwaterlandschappen met grotten, loopgraven en tunnels biedt voor elke moeilijkheidsgraad een perfecte duikomgeving. De wateren rond het eiland Sa Dragonera zijn een ander duikparadijs. De enorme kliffen met verticale wanden tot 50 meter maken het mogelijk om de diepzeefauna en talloze grotten te verkennen.

Duikers van alle nationaliteiten die PADI (Professional Association of Diving Instructors) gecertificeerd zijn, kunnen genieten van dit onderwaterparadijs. De meeste duikcentra op Mallorca zijn geïntegreerd in het PADI-netwerk.

Groot aanbod van bootcharters

Talloze bedrijven op Mallorca zijn toegewijd aan het verhuren van boten. Het bootcharteraanbod is een van de belangrijkste in de westelijke Middellandse Zee, met meer dan 500 aangeboden boten op de Balearen.

Lees ook: Top 10 beste uitzichten op de Wild Atlantic Way

Refit & Repair

Mallorca biedt uitzonderlijk goede voorwaarden voor het onderhoud en de reparatie van grote schepen, in de branche bekend als Refit & Repair. Naast havenfaciliteiten van het hoogste niveau en de beste professionals, maken de vliegverbindingen naar de grote Europese steden het eiland een van de favoriete plaatsen voor kapiteins om dit soort werk uit te voeren.