De Faeröer Eilanden in Denemarken: een archipel om te ontdekken

De Faeröer Eilanden in Denemarken: een archipel om te ontdekken

In Denemarken zijn de Faeröer Eilanden met hun 18 prachtige en nog steeds vertrouwelijke eilanden de belofte van exotische, zuurstofrijke en opwindende vakanties, in grote natuurlijke ruimtes waar de inwoners hun tradities hebben behouden en zich hebben verankerd in de 21e eeuw. Deze bestemming heeft onmiskenbare troeven voor liefhebbers van grote open ruimten, natuur en buitensportactiviteiten. Maar het is ook een belangrijke muzikale culturele trekpleister en een walhalla voor duurzame, seizoensgebonden en zelfs sterrengastronomie. Met hun typische vissersdorpjes, hun groene valleien waar vredige schapen dartelen en hun steile kusten bieden de Faeröer een wild en uniek landschap. De gastvrije bevolking en de bijzondere en warme sfeer van het eiland zetten de toon voor een ontspannen, gemoedelijk en authentiek verblijf.

Lees ook: 5 redenen voor een vakantie naar Schotland

Zien:

De prachtige kliffen van Djupini

De Akraberg-regio op het eiland Suðuroy, met de beroemde vuurtoren op de zuidpunt van het eiland.

Stóra Dímun-eiland: Bevolkt door een enkele familie, is het een unieke kans om het leven van de bewoners van dichtbij te ontdekken.

De natuur in al haar staten

De Faeröer Eilanden zijn een ideale bestemming voor iedereen die houdt van actieve verkenningen… wandelen, vissen, duiken, zeilen of voor de contemplatieve die graag diep in de zeelucht ademt en geniet van de rust van de ongerepte natuur. Ondanks hun kleine omvang bieden de Faeröer eilanden veel mogelijkheden voor excursies en uitstapjes, op paden die van dorp naar dorp slingeren, bergroutes met uitzicht op de oceaan en in weelderige weiden.

Doen

Vogels kijken

De Faeröer, een echt paradijs voor vogelaars, biedt adembenemende landschappen met bergen en kliffen die steil boven de zee uitrijzen, perfecte schuilplaatsen voor vele soorten zeevogels, waarvan er iets meer dan 300 zijn. De zomer is het beste seizoen om vogels te kijken tijdens de broedtijd, vooral aan de westkust.

Hiking

Tussen majestueuze bergen en spectaculaire panorama’s zijn de Faeröer Eilanden een perfecte speeltuin voor wandelaars, ongeacht hun niveau.

Fietsen

Het is een andere manier om het prachtige landschap van de Faeröer te verkennen in de modus ‘slow tourism’. De wegeninfrastructuur is uitstekend en alle eilanden zijn met elkaar verbonden door tunnels onder de zee, bruggen of per boot. Het beperkte verkeer op de meeste wegen maakt deze ervaring nog aangenamer.

Paardrijden

Voor nog een onderdompeling in de natuur van de Faeröer is een excursie te paard essentieel. De ranches Berg Hestar (IJslandse paarden) en Davidsen Hestar (Faeröerse en IJslandse paarden) bieden de perfecte gidsen voor deze onvergetelijke ervaring.

Nautische sporten

Met kajaktochten, duiken en zelfs surfen voor degenen die een adrenalinekick willen, nemen de wateractiviteiten jaar na jaar toe.

Tórshavn, een buitengewone hoofdstad

Een van de kleinste hoofdsteden ter wereld, maar het ontbreekt niet aan comfort of attracties. Tórshavn biedt alle voordelen van een grote hoofdstad met 4-sterrenhotels, designerboetieks, eersteklas restaurants met vaak locavore en biologische gerechten, evenals livemuziek en culturele scènes.

Lees ook: Acht verborgen juweeltjes van de IJslandse natuur

Onder de must-see plaatsen:

De oude stad, Reyni, is absoluut een bezoek waard met zijn vele typische houten huisjes met grasdaken die de omgeving erg pittoresk maken. Het is gebruikelijk om een ​​schaap op een dak te zien grazen…
Tinganes, waar de zetel van de regering is gevestigd, heeft ook rode gebouwen met mosdaken.
Het Listaskalin Museum met zijn permanente tentoonstellingen van schilderijen en hedendaagse Faeröerse kunst, het Nordic House, het Scandinavische culturele centrum, waar regelmatig concerten, shows en tijdelijke schilderexposities plaatsvinden.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie