De Halloween evenementen van Noord-Ierland

De Halloween evenementen van Noord-Ierland

Doe deze Halloween iets anders met een korte vakantie in Noord-Ierland, waar je van allerlei duivels goede Halloween evenementen kunt genieten.

Lees ook: 9 redenen om dit najaar de Schotse eilanden te bezoeken

OM Dark Sky Park and Observatory

Ga naar de sterrenhemel van OM Dark Sky Park and Observatory in County Tyrone, waar een unieke buitenlichtshow je terug in de tijd brengt. Keltische symbolen, boswezens en astronomische wonderen zullen een beeld schetsen van de oudheid toen het heilige festival van Samhain het begin van de winter markeerde en een tijd waarin geesten van de andere kant overstaken.

Stars and Stones

In astronomische termen is Halloween belangrijk omdat het ongeveer halverwege de herfst-equinox markeert en de winterzonnewende. Meer hierover en de link tussen archeologie en astronomie kun je ontdekken in de Stars and Stones ervaring.

Crumlin Road Gaol

Als je durft deel te nemen aan een spookjacht, meld je dan aan voor het paranormale onderzoeksevenement van Crumlin Road Gaol. Met behulp van professionele uitrusting voor spookjacht ga je op zoek naar de geesten van geëxecuteerde gevangenen in de hotspots waar paranormale activiteiten zijn gemeld.

Foyle Trails

Foyle Trails

Of ontdek meer over de oorsprong van Halloween tijdens een Foyle Trails wandeltocht die je meeneemt door oerlandschappen, langs archeologische vindplaatsen en oude habitats in de hooglanden van de rivier de Foyle om de geschiedenis en folklore van deze bijzondere plekken te verkennen.

Derry~Londonderry

Je kunt ook een wandeling maken door Derry~Londonderry en je verdiepen in de verhalen van de historische gebouwen en beroemde muren tijdens een Evening Spooky History Walking Tour, of de fascinerende stad Armagh, de spirituele hoofdstad van het eiland, verkennen tijdens een Donna Fox-tour.

Slieve Gullion

Voor een ontspannende Halloween-ervaring kun je jezelf onderdompelen in Forest bathing in de prachtige omgeving van Slieve Gullion. Op deze heilige berg maak je verbinding met de natuur, maak je zintuigen wakker en verbreek je de verbinding met de digitale wereld.

Mussenden tempel

Er is ook de mogelijkheid om te ontspannen in de prachtige Mussenden tempel aan de spectaculaire Causeway Coast. Gelegen op een klif met uitzicht op goudkleurig zand, is de tempel het centrale punt voor de Mussenden Unwind-ervaringen, waaronder tijdens Halloween fotografie van de donkere lucht en buiten dineren.

Meer topattracties

Veel andere topattracties in Noord-Ierland zullen een Halloween-dimensie aan hun ervaringen toevoegen, waaronder Belfast Trad Trail, Cranfield Alpacas en Tracey’s Farmhouse Kitchen, die een speciaal Witches on the Water en Ghoulish Pizzas by the Fire-evenement organiseert.

Lees ook: Tips voor een vakantie naar Jersey in de herfst

Derry Halloween

En natuurlijk is het belangrijkste evenement Derry Halloween, het grootste Halloween-festival van Europa, waar je samen met duizenden feestvierders kunt deelnemen aan dit oogverblindende straatfeest vol griezelige dingen.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie