De leukste themaparken van Japan

De leukste themaparken van Japan

Themaparken geven je het gevoel alsof je bent afgedwaald in een andere wereld. Het zijn extreem populaire plekken waar mensen van alle leeftijden het dagelijkse leven kunnen vergeten en plezier kunnen hebben. Er zijn kenmerkende pretparken, dierentuinen en aquaria verspreid over heel Japan. Hier introduceren we aanbevolen faciliteiten voor degenen die van dit land willen genieten op een andere manier dan alleen sightseeing.

Lees ook: De ultieme Thailand eiland vakantiegids

Universal Studios Japan (USJ)/Prefectuur Osaka

Een themapark waar mensen de wereld van Hollywood-films kunnen ervaren en shows kunnen zien die worden uitgevoerd door populaire personages.

Huis Ten Bosch/Prefectuur Nagasaki

Huis Ten Bosch

Een pretpark waar seizoensbloemen en verlichting prachtig gekleurde accenten aanbrengen in de straten van een gereconstrueerde Nederlandse stad. Het park biedt ook een aantal spellen en unieke attracties waar bezoekers van kunnen genieten.

Edo Wonderland/Tochigi Prefecture

Een historisch themapark waar de Edo-periode weer tot leven komt. Bezoekers kunnen kostuums dragen die uniek zijn voor Japan, zoals de kleding van ninja’s en jonge dames uit samoeraifamilies, en het leven van een samoerai ervaren.

Fuji-Q Highland/Yamanashi Prefecture

Fuji-Q Highland

Een pretpark aan de voet van Mt. Fuji gelegen in Fuji Yoshida City. Dit park biedt veel originele attracties die mensen doen gillen, waaronder de beroemde achtbanen. Veel mensen bezoeken hier om deze ongelooflijke attracties te berijden.

Okinawa Churaumi Aquarium/Okinawa Prefecture

Dit aquarium bevindt zich in het Ocean Expo Park in de stad Motobu, een stad in het noordwestelijke deel van het hoofdeiland Okinawa. Bezoekers kunnen het leven in de oceaan zien, zoals walvishaaien, de grootste vis ter wereld en Alfred-manta’s die hier in de gigantische watertank zwemmen.

Osaka Aquarium Kaiyukan/Prefectuur Osaka

Een van de grootste aquaria ter wereld, met 14 enorme watertanks. Het heeft veel manieren bedacht om mensen dichter bij de dieren te laten voelen. Bezoekers kunnen dieren observeren die zich gedragen zoals ze in het wild zouden doen.

Lees ook: 5 redenen voor een vakantie naar het tropische eiland Hainan

Asahiyama Zoo/Hokkaido

Een dierentuin in Asahikawa City die beroemd werd om zijn tentoonstellingen waardoor dieren zich kunnen gedragen zoals in het wild. In de winter dwalen pinguïns rond om de bezoekers te vermaken en een gebrek aan beweging goed te maken.