De prachtige natuur op het eiland Tikehau

De prachtige natuur op het eiland Tikehau

Klein en afgelegen, Tikehau herbergt de geheimen van de ongerepte natuur. “Peaceful landing” dit is de betekenis van het woord Tikehau, de cirkelvormige motu die bekend staat om zijn definitie door Jacques Cousteau als een van de meest visrijke plekken op de hele planeet en die om deze reden de grootste leverancier van verse vis is voor de Papeete-markt.

Wilder en vrediger tussen de Tuamotu-eilanden, zal Tikehau iedereen betoveren, van degenen die besluiten te ontspannen op een typisch roze zandstrand tot de meest gepassioneerde duikers die gefascineerd zullen zijn door de bijzondere en rijke lokale fauna.

Lees ook: 10 dingen om te doen in Guam

De natuurlijke wonderen van dit eiland

De kleuren van Tikehau fascineren met hun blauwe en turquoise tinten die dit motu omringen en het verrijken met oogverblindende schoonheid. De kalme lagune strekt zich majestueus, schitterend en ultramarijn uit en nodigt uit om te duiken, omringd door witpunt- en zwartpunthaaien en vriendelijke schildpadden. Tikehau staat bekend als het eiland van de manta’s, omdat hier het schoonmaakstation voor de prachtige Manta birostris, bijgenaamd “duivels”, is gehuisvest. Met vleugels die 3,5 meter reiken, glijden deze grote dieren gracieus onder water en het ontmoeten ervan is een onvergetelijke ervaring.

Vogel eiland

Het eiland Tikehau is ook de thuisbasis van vele vogelkolonies die hun toevlucht zoeken op dit kleine motu. Het motu dat zich het beste leent voor vogelspotten is volledig onbewoond door mensen, maar wordt grotendeels bevolkt door vogels van verschillende soorten en nesten vol kleine wezens. Dit motu is een waar paradijs voor vogelaars en biedt de mogelijkheid om vele vogelsoorten in hun natuurlijke habitat te zien en dichtbij te komen.

Lees ook: De Cookeilanden – een klein paradijs in de Stille Zuidzee

Hoe er te komen en waar te verblijven. Tikehau ligt 340 km ten noorden van Tahiti, op 55 minuten vliegen van Papeete en op 20 minuten vliegen van Rangiroa. Het eiland heeft zeer weinig inwoners, voornamelijk vissers, die deze activiteit tot het middelpunt van hun leven en interne economie maken.

De klassieke pensions met een typisch Tahitiaanse smaak zijn hier de meesters en laten je met hun authenticiteit, hun kleuren en geuren onderdompelen in een typische omgeving, waarbij je in contact komt met de lokale bevolking en hun gebruiken.