De romantische plekken van Nieuw-Caledonië

De romantische plekken van Nieuw-Caledonië

Nieuw-Caledonië is een eilandengroep om verliefd op te worden. We laten je hier de romantische plekken van Nieuw-Caledonië zien, voor tijd voor twee.

Het eiland Ouvéa werd in de jaren zeventig door de Japanse schrijver Katsura Morimura beschreven als het dichtst bij het paradijs. Op Lifou heeft Caledonische vanille – het bruine goud – een lustopwekkend effect op bezoekers. En ten westen van het hoofdeiland Grande Terre trekt de natuur het unieke hart van Voh in de mangroven. Nieuw-Caledonië – de meest exotische archipel van Frankrijk in de Zuidzee – is gewijd aan de liefde en overtreft zichzelf met zijn veelheid aan romantische locaties voor pasgetrouwden.

Lees ook: Tips voor een romantische vakantie op de Cookeilanden

Heart of Voh

Geen enkel beeld wordt meer geassocieerd met Nieuw-Caledonië dan de luchtfoto van het Heart of Voh. In 1990 maakte fotograaf Yann Arthus-Bertrand met dit beeld het mangrovebos in het westen van het hoofdeiland Grande Terre tot een internationale beroemdheid. Pasgetrouwden kunnen een dubbele portie vlinders in hun buik verwachten tijdens een rondvlucht in een ultralicht vliegtuig.

Ile des Pins

Ten zuiden van het hoofdeiland ligt het Ile des Pins, een hymne aan de romantici. Baaien die zo uit een prentenboek komen, witte zandstranden en turquoise water creëren een onvergetelijke setting voor samenzijn. Niet ver van de baai van Oro, omgeven door majestueuze pijnbomen en op een koraalrif, werd een natuurlijk bassin gecreëerd, waarrond nog steeds talloze mythen bestaan.

Een kajaktocht bij maanlicht in La Rivière Bleue

Wanneer alleen het maanlicht het landschap verlicht, is de beste tijd aangebroken voor een kajaktocht door het verzonken bos – uniek in Nieuw-Caledonië – in het natuurpark La Rivière Bleue in het zuiden van het hoofdeiland Grande Terre. Samen, onder deskundige begeleiding en onder volle maan, kun je op een sportieve ontdekkingstocht gaan door het magische gebied. De tour wordt ook op de dag aangeboden.

Loyalty Islands

De eilanden Maré, Lifou, Ouvéa en Tiga vormen de archipel van de Loyalty Islands. Zelfs de naam klinkt als een belofte van loyaliteit aan alle geliefden. De terrassen van Shabadran op Maré, de rotsen van Jokin op Lifou en het strand van Mouli op Ouvéa, dat zich kan meten met de mooiste stranden ter wereld, zijn slechts een kleine selectie van plaatsen die niet romantischer en paradijselijker kunnen zijn.

Lees ook: De mooiste eilanden van Fiji

Een tochtje in een kano over de baai van Upi

Het Ile des Pins, ten zuiden van het hoofdeiland, heeft geen tekort aan prachtige baaien, vooral de spectaculaire baai van Upi: spiegelglad water, alleen onderbroken door enorme rotsen die op het oppervlak lijken te drijven. Een tochtje in een kano over de baai is een onvergetelijke ervaring, en niet alleen voor romantici.