Tips voor een romantische vakantie op de Cookeilanden

Tips voor een romantische vakantie op de Cookeilanden

Gelegen in Polynesië, halverwege tussen Nieuw-Zeeland en Hawaï, bevinden zich de Cookeilanden. Deze archipel bestaat uit vijftien paradijselijke eilanden, elk verschillend en uniek. Deze intrigerende en verrassende eilanden zijn in 2022 erkend als de beste bestemming ter wereld om te bezoeken in de ‘Best in Travel’ van de gerenommeerde jaarlijkse gids Lonely Planet.

Van de vele opties om uit te kiezen, zijn de Cookeilanden de plek om een ​​romantische, exotische en intieme ervaring te beleven, waarin het turkoois van zijn wateren en het groen van zijn tropische bossen een onuitwisbare herinnering zullen achterlaten.

En het is dat de Cookeilanden een bestemming zijn die afwijkt van het conventionele en koppels uitnodigt om de fijne witte zandstranden en de groene vulkanische toppen te kiezen voor de viering van zowel bruiloften, een onvergetelijke huwelijksreis of een romantisch uitje ondergedompeld in de koraalriffen en dromerige zonsondergangen.

Lees ook: De fascinerende cultuur van Nieuw-Caledonië

De belangrijkste dag op een droomplek

Een bruiloft kan erg stressvol zijn, maar dat woord hoort niet bij de verbeelding van deze eilanden. Je kunt die speciale dag overlaten aan de experts van het eiland en bijvoorbeeld kiezen voor een van de gevarieerde en exclusieve resorts in Aitutaki, en het gevoel hebben dat er op dat moment alleen je partner, jij en het paradijs zijn. Op dit eiland worden zelfs ceremonies aangeboden op het strand, tegenover de indrukwekkende Aitutaki lagune, door velen beschouwd als de mooiste ter wereld.

vakantie Cookeilanden

Je kunt dat moment beleven met een onvergelijkbaar uitzicht op de zee of in de weelderige tuinen van het gebied, om het feest te beëindigen met een ontspannende wandeling langs het strand als de dag plaats maakt voor de nacht. Een idyllische zonsondergang om nooit te vergeten. 

Een originele en unieke huwelijksreis

Na de grote dag is het tijd om te verkennen. De schoonheid van deze maagdelijke eilanden is boeiend en nodigt je uit om een ​​huwelijksreis te beleven die alle verwachtingen die in dromen zijn gecreëerd, zal overtreffen.

Rarotonga

Tijd voor avonturen

Voor de meer avontuurlijke stellen bieden de Cookeilanden tal van activiteiten, zoals het verkennen van de jungle in een 4×4-buggy of een authentieke eilandnacht beleven met de lokale bevolking, evenals yoga beoefenen bij zonsopgang of stand-up paddleboardcruises maken in de schemering. Dit alles gecombineerd met de ontdekking van een unieke gastronomie die je smaakpapillen zal doen prikkelen.

Rarotonga

Tijd voor rust en ontspanning

En voor degenen die ontspanning zoeken, zal Rarotonga hen in het hart van een magische en intieme plek laten voelen. Verrast worden door zijn lagune, omringd door een beschermend koraalrif, in tegenstelling tot zijn bergtoppen en tropische valleien, zullen de sleutels zijn die deze reis tot een droom zullen maken. Daarnaast zijn er resorts die luxe mogelijkheden bieden om voor jezelf te zorgen in de puurste Polynesische stijl, met therapeutische en schoonheidsbehandelingen voor stellen die inheemse producten van de eilanden als uitvalsbasis gebruiken.

Watersport en natuur

Deze ervaring kan niet eindigen zonder het kristalheldere water van het gebied te betreden door activiteiten zoals snorkelen, waardoor je overvloedige tropische vissen en zeeschildpadden kunt zien en deze kunt combineren met de uitbundigheid van het land. Het is dus mogelijk om op een andere dag te leven en het binnenland van het eiland Atiu binnen te gaan, waar de Anatakitaki grot heldere poelen met zoet water herbergt.

vakantie Cookeilanden

Lees ook: De diversiteit op Tahiti en zijn eilanden – een “must-see”

Accomodaties

Om aan al deze wensen te voldoen, is het accommodatieaanbod breed en gevarieerd, van eersteklas resorts tot glampings waar je contact kunt maken met de omgeving, en te genieten van liefde en zorg voor de puurste natuur.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie