De stranden van St. Barth: Grand Fond, Little Cove en Public Beach

De stranden van St. Barth: Grand Fond, Little Cove en Public Beach

In de serie de stranden van St. Barth leren kennen, hebben we je al kennis laten maken met: Saint Jean en Flamands,  Gouverneur Beach en Corossol Beach en Shell Beach, Cayes Cove en Toiny Beach. En nu is het tijd voor de volgende drie stranden: Grand Fond, Little Cove en Public Beach, zijn enkele van de mooiste stranden van het eiland. Elk met zijn eigen bijzonderheden, betoveren deze stranden altijd elke toerist die langs hun zand komt.

Lees ook: Waarom de Dominicaanse Republiek op je bucketlist moet staan

Grand Fond

Grand Fond

Gelegen aan de zuidkust en voornamelijk bezet door herenhuizen en kleine hotels, is Grand Fond een mooie en gevaarlijke rotsachtige kust; daarom raadt de lokale overheid haar water niet aan om in te zwemmen. Men mag echter het bijzonder mysterieuze en ongewone landschap niet missen.

Little Cove

Little Cove

Little Cove staat bekend als de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan zeeleven. Het water is ondiep en kristalhelder, met zeer weinig golven, waardoor het een perfecte baai is voor het hele gezin. Het witte zand, aan beide zijden van het strand, siert de kust in een scenario dat nergens anders te vinden is, en vormt lagunes en natuurlijke poelen eromheen.

Lees ook: De top zeven meest Instagrambare plekken in Antigua en Barbuda

Public Beach

Public Beach

Public Beach is de thuisbasis van de zeilschool Saint Barth. Het heeft kalme wateren, bijna altijd versierd met zeilboten die er varen. Het staat ook bekend om de mooiste zonsondergang in de regio, een must voor alle toeristen die het eiland bezoeken. De Public Beach regio heeft ook winkels in de buurt, evenals restaurants en bars voor meer gemak voor bezoekers.