De stranden van St. Barth leren kennen: Shell Beach, Cayes Cove en Toiny Beach

De stranden van St. Barth leren kennen: Shell Beach, Cayes Cove en Toiny Beach

Na eerste serie over het ontdekken van de stranden van St. Barth, Saint Jean en Flamands, is het nu tijd voor Shell Beach, Cayes Cove en Toiny Beach. De drie stranden betoveren toeristen en sieren de kust van het eiland Saint Barthélemy, elk met zijn eigen kenmerken en unieke schoonheid. Leer de stranden van St. Barth kennen:

Lees ook: De 5 mooiste stranden van de Nederlandse Caribische eilanden

Shell Beach: het strand van schelpen

Shell Beach: het strand van schelpen

Shell Beach ligt dicht bij Gustavia, in het centrum, en het is mogelijk om het te ontdekken tijdens een wandeling door de stad. Klein en omgeven door grote groene heuvels, heeft het strand slechts één restaurant, Dõ Brazil, dat vis, sandwiches, vlees en pasta op het menu biedt.

Dit is absoluut een van de meest charmante stranden van het eiland. Het zand wordt opgevangen door schelpen, die uiteindelijk een beetje ontsnappen aan het gebruikelijke scenario in de regio. De zee is kalm, waardoor het een van de favoriete plekken is voor mensen met kleine kinderen.

Cayes Cove en zijn prachtige koralen

Cayes Cove en zijn prachtige koralen

Zoals de naam al doet vermoeden, is het strand van Cayes Cove volledig bedekt met prachtige koraalriffen. De zee is uiteindelijk de favoriet van surfers die het eiland passeren, vanwege de diepte en de grote golven. Naast surfen worden er op dit strand verschillende andere wateractiviteiten aangeboden, zoals snorkelen, windsurfen en andere.

De locatie ligt iets ten noorden van Gustavia, en omdat het een beetje meer verlaten is, wordt Cayes Cove uiteindelijk het favoriete strand voor ontspannende en rustige wandelingen.

Lees ook: 7 Dingen om te zien en doen op de Kaaimaneilanden

Het radicale Toiny Beach

Het radicale Toiny Beach

Net als Cayes Cove is Toiny Beach ook een hotspot voor liefhebbers van extreme watersporten. Hier is het scenario echter veel uitdagender. Met zijn sterke zeestromingen en rotsen verspreid over de hele kust, is dit zeker een beter strand om te bewonderen dan om te zwemmen. Het wordt meer bezocht door surfers en mensen die willen genieten van een prachtig uitzicht en rust, aangezien het niet erg druk is.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie