De stranden van St. Barth leren kennen: Saint Jean en Flamands

De stranden van St. Barth leren kennen: Saint Jean en Flamands

Altijd vergezeld van een uitbundige lucht en groene heuvels als achtergrond, bieden de stranden van St. Barth met kristalhelder water en wit zand altijd een unieke ervaring van contact met de natuur. Het mooiste eiland in het Caribisch gebied is zowel succesvol vanwege zijn hype, met stranden waar muziek, feesten en cocktails op het programma staan, als vanwege zijn rustige kant, waar de stranden bewaard en verlaten zijn, zonder enige handel of beweging in de buurt.

Vanaf nu zullen we twee stranden op het eiland en hun respectieve kenmerken in de schijnwerpers zetten, te beginnen met Saint Jean en Flamands, twee van de beroemdste stranden in de regio.

Lees ook: Eet als een local: ervaar Lolos in St. Maarten

Het Saint Jean feest

Saint Jean st. Barth

Het meest trendy strand van St. Barth, Saint Jean, is absoluut de hotspot van het eiland. Het ligt in de oostelijke regio, dicht bij Gustavia en wordt beschermd door een prachtig koraalrif. De baai heeft kalm water, ideaal voor het beoefenen van wateractiviteiten zoals snorkelen, windsurfen en andere.

’s avonds wordt de plek perfect voor diegenen die willen genieten van een meer levendige omgeving, met bars, feesten en clubs in de buurt om veel plezier te hebben.

Lees ook: De meest Instagram-waardige plekken op Aruba

Flamands en zijn woelige wateren

Flamands st. Barth

Flamands wordt beschouwd als het grootste strand van het eiland, maar ook als een van de meest bezochte door toeristen. De regio is erg populair tijdens het hoogseizoen en is gewild door diegenen die een goede duik in de zee en lekker eten willen – de waterkant heeft enkele van de beste restaurants die de nodige structuur bieden om goed te eten en comfortabel van het strand te genieten.

En natuurlijk stelt het landschap ook niet teleur: met helder water en wit zand laat je je gemakkelijk overtuigen door het zicht en het geluid dat de golven maken als ze de rotsen op de achtergrond raken. Het is belangrijk om te onthouden dat de zee behoorlijk ruw kan zijn, dus het is essentieel om voorzichtig te zijn bij het in het water gaan.