De stranden van St. Barth leren kennen: Gouverneur Beach en Corossol Beach

De stranden van St. Barth leren kennen: Gouverneur Beach en Corossol Beach

We zetten de serie Ontdek de stranden van St. Barth voort, en het is de beurt aan de prachtige stranden van Gouverneur en Corossol. De twee stranden hebben vergelijkbare punten, zoals hun kalme wateren en weinig beweging. Elk van hen heeft echter zijn eigen karakteristieke identiteit, omdat het twee van de mooiste stukken is van het weelderige mozaïek van stranden dat het eiland Saint Barthélemy is.

Lees ook: Havana: zeven hotspots in de Cubaanse hoofdstad

Gouverneur Beach

Gouverneur Beach st. Barth

Anse du Gouverneur, of gewoon Gouverneur, is zeker een van de mooiste stranden van St. Barth. Omringd door heuvels, met wit zand en turkoois water, is dit strand het belangrijkste beeld van de ansichtkaarten van het eiland. Het is erg gewild bij natuurliefhebbers vanwege de rust en prachtige landschappen. De wateren van dit strand, omdat ze erg helder zijn, zijn uiteindelijk ook het belangrijkste doelwit voor duikers.

Het is noodzakelijk om voorbereid te zijn om alles mee te nemen wat je nodig hebt, want op het strand van Gouverneur is er geen verhuur van stoelen, parasols of plaatsen om te eten. Het is een afgelegen, bewaard gebleven en ongerept gebied, met als enige gebouw het grote landhuis van de Russische Roman Abramovich, een van de tien rijkste mannen ter wereld, wiens grenzen worden afgebakend door een bord met “privébezit” in het zand van de strand.

Lees ook: 8 mooie duikspots op Aruba

Corossol Beach

Corossol Beach saint Barth

Corossol Beach, gelegen in de wijk Corossol in het noordwestelijke deel van het eiland, is klein en aangenaam en wordt vooral bezocht door de lokale bevolking. Het is een klein vissersdorpje, waarvan de voor anker liggende boten – doris genaamd – het water van het strand sieren met hun eenvoud en rustieke charme. Het is een meer inheemse en vredige plek, ook beroemd om zijn prachtige zonsondergang op de heuvel van de kust.