Ervaar de positieve effecten van wandelen op La Gomera

Ervaar de positieve effecten van wandelen op La Gomera

Het Canarische eiland La Gomera trekt reizigers aan met zijn indrukwekkende landschap en het hele jaar door klimaat dat ideaal is voor sportieve activiteiten – geen wonder dat het eiland, op 300 km van het Afrikaanse vasteland, een populaire vakantiebestemming is voor wandelaars en mountainbikers. Ervaar de positieve effecten van wandelen op La Gomera.

Vele onderzoeken en onderzoeken bewijzen het: wandelen is gezond voor lichaam en geest! Het is al medisch bewezen dat wandelen de hersencellen stimuleert en de concentratie verhoogt. Bovendien komt er door de verhoogde zuurstoftoevoer extra energie vrij. Regelmatig wandelen vermindert ook leeftijdsgerelateerd geheugenverlies. Maar het wordt nog beter: deze activiteit heeft niet alleen een positief effect op het lichaam, maar ook op de psyche, het helpt bijvoorbeeld tegen depressieve stemmingen en vermindert stress. Wie tijdens zijn vakantie zijn hobby’s uitoefent en iedereen die eindelijk eens wil wandelen, hiken of mountainbiken, is op La Gomera in goede handen.

Lees ook: Natuurlijke zwembaden in Tenerife

La Gomera is het enige eiland in de Canarische archipel dat de afgelopen twee miljoen jaar geen vulkaanuitbarstingen heeft meegemaakt. Het heeft daarom nog steeds de originele, ruige orografie die door erosie is ontstaan, met adembenemend diepe kloven die zich uitstrekken van het binnenland van het eiland tot aan de zee. De vulkanische oorsprong blijkt ook uit de imposante basaltrotsen die zich op verschillende plaatsen uitstrekken. Het nationale park Garajonay met zijn nevelwoud, waarvan het hoogste punt op 1.487 meter ook het hoogste punt van het eiland is, en de 16 andere beschermde natuurgebieden vormen samen een waar wandel- en fietsparadijs – voor zowel beginners als professionals.

Toeristen en al diegenen die zich aangetrokken voelen tot La Gomera kunnen verschillenden wandelpaden bekijken op de La Gomera-website.