Essentiële tips voor vrouwelijke soloreizigers

Essentiële tips voor vrouwelijke soloreizigers

Solo reizen is een avontuur als geen ander. Maar zelfs voor de meest moedige vrouwen, kan de gedachte om alleen te reizen behoorlijk intimiderend zijn. Daarom hier enkele essentiële tips voor vrouwelijke soloreizigers.

Onderzoek de bestemming voordat je vertrekt

Of het nu gaat om het uitzoeken van de cultuur, weten waar het beste is om van lokale lekkernijen te genieten, of gewoon welke straten en bochten je beter kunt vermijden – het begrijpen van je bestemming is van levensbelang! Het kennen van je omgeving, het gebied en de mensen zullen allemaal lonen als je ooit in een vervelende situatie terecht zou komen.

Houdt altijd contact met het thuisfront

Ja, we weten het, je bent er om jezelf onder te dompelen in je omgeving, niet je telefoon! Maar het is altijd belangrijk om waar mogelijk contact te houden met dierbaren. Of het nu gaat om een ​​check-in op Facebook of op de ouderwetse manier. Dit geeft ze gemoedsrust en het belangrijkste is dat ze weten dat je veilig bent en plezier hebt.

Lees ook: 10 meest voorkomende veiligheidsrisico’s tijdens het reizen

Reis gedurende de dag

Meer incidenten gebeuren ’s nachts dan overdag. Dus, als je van plan bent op een lange reis te gaan, probeer dan overdag te reizen. Als je geen andere keus hebt dan ’s nachts te reizen, moet je ervoor zorgen dat je betrouwbaar vervoer gebruikt.

Zorg voor zelfvertrouwen!

Individuele vrouwelijke reizigers die er verloren of verward uitzien, kunnen vaak de verkeerde aandacht trekken – doe je best om zelfvertrouwen uit te stralen. Door een paar woorden in de lokale taal te leren, een lokale krant te kopen en deze in het oog te houden en outfits te dragen die niet ’toerist’ schreeuwen, kun je er precies goed uitzien.

Vertrouw op je gevoel

Er valt veel te zeggen over de kracht van intuïtie. Als iets of iemand je een ongemakkelijke sfeer geeft, loop dan gewoon weg. Naar je gevoel luisteren helpt je vaak om van het gevaar af te wijken naar een veilige plek of om je weg te vinden op onzeker terrein.

Dus, als je als vrouw ooit besluit om solo te reizen, ben je nu meer dan voorbereid.