Tips voor solo reizigers

Tips voor solo reizigers

Reizen naar het buitenland brengt een aantal inherente risico’s met zich mee waarmee reizigers zich altijd vertrouwd moeten maken voordat ze aan hun reis beginnen. En alleen reizen kan die risico’s nog groter maken als ze niet serieus genoeg worden genomen. Hoewel solo reizen voor veel mensen over de hele wereld een aantrekkelijk vooruitzicht is, is het van vitaal belang dat je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt om je in staat te stellen veilig van nieuwe ervaringen te genieten. De onderstaande tips voor solo reizigers zullen je een heel eind op weg helpen om precies dat te doen.

Lees ook: 10 reis hacks die handig zijn om te weten

Plan je reis

Reizigers krijgen vaak het advies om hun vakantieplannen op een natuurlijke manier te laten evolueren en niet te veel vooruit te plannen. Hoewel je misschien je reisplan iets wilt aanpassen op basis van de mensen die je ontmoet of de plaatsen die je aandacht trekken, is het altijd een goed idee om vooruit te plannen als je alleen reist. Door je accommodatie en vervoer voor het eerste deel van je reis te organiseren, voel je je meer op je gemak voordat je vertrekt. Je kunt ontspannen in de wetenschap dat je in ieder geval van punt A naar punt B kunt gaan en een dak boven je hoofd hebt. Wanneer je reis daadwerkelijk begint, heb je genoeg tijd om je te concentreren op de belangrijke dingen, zoals nieuwe mensen ontmoeten en de cultuur opsnuiven.

Ontmoet andere reizigers

Omdat je volledige onafhankelijkheid hebt als je alleen reist, kun je een reisplan maken dat aan jou interesses voldoet en de plaatsen omvat die je altijd al hebt willen bezoeken. Het nadeel hiervan is dat veel soloreizigers op een gegeven moment in eenzaamheid terechtkomen. Het hoeft niet zo te zijn. Als je je best doet om in contact te komen met gelijkgestemde reizigers, heb je geen tijd om je zorgen te maken over wat er thuis gebeurt, omdat je het te druk hebt met plezier maken.

Blijf verbonden

Blijf tijdens je reis in contact met dierbaren. Geef je dierbaren thuis een echt inzicht in je dagelijks leven tijdens het reizen, leg je vakantie vast op Facebook, Twitter, Instagram, TikTok en YouTube. Wees echter voorzichtig met de informatie die je deelt en de sites die je gebruikt. Internet wordt veel bekeken. Om het hoogste niveau van internetveiligheid te behouden, kiezen sommige soloreizigers ervoor om geen informatie over een bestemming te plaatsen terwijl ze daar zijn, maar nadat ze zijn doorgereisd naar hun volgende locatie.

Ontdek nieuwe hobby’s

Herinner je je nog dat boek dat je steeds uitstelde vanwege een taak op het werk of dat mislukte fotografieproject vanwege tijdgebrek? Dit is je kans! Je hebt de kans om oude hobby’s op te geven en nieuwe te ontdekken als je alleen reist. Je hebt genoeg tijd om je te concentreren op jezelf en de dingen die je gelukkig maken buiten het schema van 9 tot 5. Door deel te nemen aan groepsactiviteiten sla je eigenlijk twee vliegen in één klap: je leert andere reizigers kennen terwijl je je concentreert op je favoriete tijdverdrijf. Doe mee aan een Italiaanse kookles en maak een nieuwe vriend, test je grenzen tijdens een wandeling door Peru of laat je creativiteit de vrije loop tijdens een Indiase kunstenaarsretraite. Er zijn talloze mogelijkheden beschikbaar!

Lees ook: 10 meest voorkomende veiligheidsrisico’s tijdens het reizen

Focus op de praktijk

Door alle essentiële maatregelen te nemen voordat je vertrekt, kun je de kans verkleinen dat er iets misgaat. Zorg ervoor dat je alle benodigde vaccinaties hebt voor je geplande reizen. Vervelende ziektes zoals hepatitis A, tyfus en natuurlijk hondsdolheid komen vaker voor dan je misschien beseft, en als je je vaccins niet krijgt, is je kans om ze op te lopen aanzienlijk groter. Je wilt echt niet alleen wakker worden in een ziekenhuisbed in het buitenland.

Een goede reisverzekering afsluiten die de gehele duur van je reis dekt, het land dat je gaat bezoeken en alle specifieke activiteiten waaraan je mogelijk deelneemt, is een noodzaak.

Deze handige tips helpen de angst te verminderen die gepaard gaat met je geplande soloreis, of je nu op weg bent naar de paradijselijke eilanden van Colombia of gaat eilandhoppen in Thailand. Ook al lijkt het afgezaagd, alleen reizen zal wonderen doen voor je zelfvertrouwen, en met een beetje vooruit plannen zul je het geweldig naar je zin hebben!

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie