Hong Kong viert het eerste virtuele Wine & Dine Festival

Hong Kong viert het eerste virtuele Wine & Dine Festival

Hong Kong wordt beschouwd als een Mekka voor fijnproevers: de metropool telt momenteel 70 Michelin-restaurants. Bovendien wordt Hong Kong regelmatig erkend als “de stad met de beste restaurants van Azië”. Het Hong Kong Wine & Dine Festival, dat populair is bij fijnproevers van over de hele wereld, vindt dit jaar voor het eerst plaats als een combinatie van een online en offline evenement. Gedurende een periode van vijf weken van 11 november tot 15 december worden tal van virtuele ervaringen rond de culinaire scene van Hong Kong aangeboden, waaronder online wijnproeverijen, live kookworkshops en een virtuele wijnkelder. In Hong Kong zelf doen honderden restaurants mee met promoties en live dining-evenementen.

Gratis livestreams

Het hoogtepunt van het eerste virtuele Hong Kong Wine & Dine Festival zijn de 34 gratis livestreams, die vanaf 21 november in drie opeenvolgende weekenden plaatsvinden en de eetcultuur van de Aziatische metropool rechtstreeks naar de homescreens van fijnproevers over de hele wereld brengen. Verschillende onderwerpen komen aan bod, van trends op het gebied van wijn en gedistilleerde dranken tot gastronomische gerechten tot gezond eten en de vakkundige presentatie van gerechten op het bord.

Hong Kong Wine & Dine Festival

Online wijncursussen

Wijnliefhebbers kunnen zich verheugen op live lezingen van de in Hongkong gevestigde, internationaal erkende wijnexperts James Suckling en Debra Meiburg, die in hun online cursussen zowel Bordeauxwijnen als wijnen uit de Pacific Northwest zullen presenteren. Voor James Suckling is Hong Kong een van de beste wijnbestemmingen ter wereld: “Hong Kong staat op hetzelfde niveau als Londen en New York en is de eerste exportmarkt voor Bordeauxwijnen buiten Europa. Het festival van dit jaar zal meer mensen bereiken dan ooit en ik kijk er echt naar uit”.

Masterclass cocktail shaken en live kookdemonstraties

Cocktailliefhebbers mogen de masterclass van de bekroonde Hong Kong-mixoloog Jay Khan niet missen. En voor amateurkoks die hun keukenvaardigheden willen perfectioneren, zijn live kookdemonstraties van beroemde chef-koks uit Hong Kong, zoals de tweevoudige sterrenchef Shane Osborn, bekend van de internationale kookshow ‘The Final Table’ of de Michelin-sterrenchef Vicky Cheng, een geweldige kans om nieuwe tips en trucs om te leren. De Duitser Uwe Opocensky is een van de chefs die zich tijdens het Wine & Dine Festival in de digitale potten laat kijken. Op 5 december brengt Opocensky zijn gastronomische kunsten virtueel de wereld in. Hij leidt de acht restaurants van het Island Shangri-La Hotel Hong Kong, inclusief het met een ster bekroonde Summer Palace, en kijkt terug op een lange carrière in de gastronomische scene van de Aziatische metropool.

Hong Kong Wine & Dine Festival

Lady’s Talk

Last but not least is de exclusief vrouwelijke line-up op 28 november het vermelden waard. Onder het motto “Lady’s Talk” geven vijf invloedrijke vrouwelijke persoonlijkheden die momenteel de gastronomische scene in Hongkong wakker schudden, workshops en delen ze hun persoonlijke deskundige tips.

Bezoek WineDineFestival.DiscoverHongKong.com voor meer informatie over het Hong Kong Wine & Dine Festival en het volledige programma.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie