Huahine – een authentiek en afgelegen paradijs

De geheimen van Huahine. Huahine is even mooi als authentiek en herbergt een afgelegen paradijs

Aangekomen in Huahine, een klein eiland in de Society Archipel, is het gemakkelijk te begrijpen waarom er verschillende namen aan zijn toegeschreven. ‘Authentiek eiland’, ‘geheim eiland’ en ‘afgelegen eiland’ verwijzen onmiddellijk naar de kenmerken waar het bekend om staat: weelderige bossen, ongerepte landschappen en pittoreske dorpjes.

Lees ook: 10 Insta-waardige plekken in Fiji die je niet wilt missen

Hoe er te komen en waar te verblijven. Huahine ligt 180 km ten noordwesten van het eiland Tahiti, op 40 minuten vliegen van Papeete en op 25 minuten vliegen van Bora Bora en Raiatea. Het eiland heeft slechts acht kleine dorpjes en de weinige bewoners verwelkomen bezoekers met extreme vriendelijkheid, evenals de hotels en dorpen van het eiland. De bescherming van de biodiversiteit is een van de leidende principes voor de hotels en de verschillende infrastructuren van de plaats.

Een eiland met adembenemende natuur

Zodra je voet op het eiland zet, besef je meteen dat de natuur de baas is. Wild, weelderig en authentiek, de vegetatie strekt zich overal uit, de bergen rijzen imposant op, evenals de Pohue Rahi-vulkaan, die een hoogte bereikt van 460 meter. Volgens de legende werd het eiland, aanvankelijk verenigd, gescheiden door Hiro’s pirogue, waardoor Huahine Iti en Huahine Nui ontstonden.

Fascinerende tradities

In Huahine vallen enkele bijzondere constructies op: de Fare Pote, een interessante getuigenis van een zeer oude visserijtechniek (maar nog steeds in gebruik) waarbij gebruik wordt gemaakt van een stenen structuur in de vorm van een “W”. Een ander aspect van de geschiedenis, cultuur en traditie dat je niet mag missen, worden vertegenwoordigd door de marae, heilige plaatsen voor de voorchristelijke Polynesische samenlevingen. Er zijn er 35 op het eiland.

Lees ook: Palau – en waar paradijs aan de andere kant van de wereld

Cultureel erfgoed van groot belang

De bevolking van Huahine, ooit geregeerd door de koninklijke lijn van Teurura’i, is erg trots op hun afkomst, die ze hebben bewaakt en nog steeds in leven houden. Het eiland is het startpunt van de beroemde Hawaiki Nui Va’a-race, de traditionele Polynesische kano, en verwelkomt surfliefhebbers, kunstenaars en schrijvers. De muziek van Bobby Holcomb, een lokale kunstenaar, maakt deel uit van het hedendaagse ritme van deze unieke plek: zijn melodieën vormen de achtergrond van de adembenemende landschappen van het eiland en kunnen kostbare momenten en onvergetelijke herinneringen opleveren.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie