Fotogenieke plekjes rond de eilanden van Tahiti

Fotogenieke plekjes rond de eilanden van Tahiti

De eilanden van Tahiti worden beschreven als ‘paradijs’ met ongelooflijke zeedieren, prachtige bungalows boven het water, natuurlijke wonderen, eindeloze luxe en exotische eet- en drinkgelegenheden. Dit alles is gemaakt rond de ongelooflijke natuurlijke landschappen en romantische vergezichten die camera’s niet anders kunnen dan vastleggen. Hier verkennen we onze top vijf van meest fotogenieke plekken rond de eilanden van Tahiti, van de 350 meter hoge Vaipo waterval op Nuku Hiva tot ontsluitingen van koraalrotsen op Rangiroa.

 Lees ook: Ervaar Nieuw-Zeeland op een authentieke manier

Mara’a Grotto, Tahiti

Mara'a Grotto, Tahiti

Mara’a Grotto is een verborgen juweeltje vlak bij de kustweg van Pape’ete met een overvloed aan weelderige tuinen, overhangende grotten, kristalheldere zoetwaterpoelen, kleine grotten en de druipende grot zelf, omringd door varens en andere exotische flora. Het sprookjesachtige, fotogenieke park heeft een goed onderhouden pad dat er doorheen loopt. Volgens de legende zwommen Paul Gauguin en de Tahitiaanse koningin Pomare IV allebei in de verfrissende, weelderig geïsoleerde bron. Als je eenmaal gefotografeerd bent, spring dan zelf in het water om af te koelen.

Vaipo waterval, Nuku Hiva

Vaipo waterval, Nuku Hiva

De grotere eilanden van de eilanden van Tahiti zijn omgeven door tropische bossen, wat betekent dat het moeilijk is om geen goede fotoplek te vinden. We raden je aan een rondleiding door deze delen van het eiland te boeken, aangezien veel van de wegen onverharde wegen zijn en daarom is toegang tot een terreinwagen noodzakelijk. Nuku Hiva is een indrukwekkend eiland op de Marquesaseilanden, met talloze natuurlijke wonderen, van watervallen tot natuurlijke bassins en ravijnen. De Vaipo waterval op Nuku Hiva is de op twee na hoogste waterval ter wereld en valt vanaf 350 meter, wat een ongelooflijke fotomoment oplevert.

Sables Roses, Fakarava

Sables Roses, Fakarava

Sables Roses ligt op Fakarava op de Tuamotus-eilanden en biedt een schilderachtig landschap, verankerd door een reeks witte en roze zandstranden. Het is een visueel meesterwerk en een bewijs van het paradijs dat de eilanden van Tahiti zijn. Je kunt Sables Roses alleen per boot bereiken, dit verlaten eiland biedt oceaanschoonheid omgeven door diep azuurblauw water. Deze ongerepte stranden zijn zo afgelegen dat bezoekers hier vaak de enige zijn.

Reef Island,, Rangiroa

Reef Island,, Rangiroa

Ile aux Recifs, ook bekend als Reef Island, is een van de mooiste plekjes op het eiland Rangiroa, gelegen buiten de gebaande paden. Dit is een fotomoment dat je niet mag missen. Je kunt het eiland in een uur bereiken door een boot te nemen vanuit Avatoru. Reef Islands is een klein gebied met ontsluitingen van koraalrotsen die op natuurlijke wijze door wind en water zijn gevormd/geërodeerd tot versteende silhouetten. Na een prijswinnende foto te hebben gemaakt, kun je als bezoeker van de natuurlijke wonderen daadwerkelijk zwemmen in het bassin en de kanalen in het kristalheldere water, terwijl je geniet van de ongelooflijk mooie achtergrond.

Lees ook: De Cookeilanden – een klein paradijs in de Stille Zuidzee

Teahupo’o golven

Teahupo'o golven

Tahiti staat bekend om een van de meest serieuze surfbreaks ter wereld, Teahupo’o. Teahupo’o Beach, gelegen in het zuidwesten van het eiland Tahiti, is dé plek voor surfers die op zoek zijn naar hoge golven. Teahupo’o biedt uitgebreide surflocaties met zeven plekken binnen vijf mijl van elkaar, waar surfers naartoe gaan om de golven te vangen die breken in verschillende deining en wind. Teahupo’o creëert enorme krachtige golven die recht in het vlijmscherpe rif breken en zorgt voor verbluffende fotografie. Wie het goed doet, kan zelfs een actiefoto maken van een surfer die op de golf surft.