Van roze tot glitter: acht kleurrijke stranden

Van roze tot glitter: acht kleurrijke stranden

Stranden kunnen ook kleurrijk zijn: we presenteren hier acht kleurrijke stranden op eilanden van over de hele wereld, waar je kleurrijke alternatieven voor de klassieke zandkleur kan vinden.

Lees ook: De mooiste stranden van de Britse maagdeneilanden

Ramla Bay, Malta

Ramla Bay, Malta

Het rood-gouden zandstrand in Ramla Bay in het noorden van het eiland Gozo in combinatie met het groene landschap resulteert in een bijzonder mooi kleurenspel. Ramla Bay is ook een historische plek: Romeinse ruïnes begraven in het zand en de “Grot van Calypso” die in het westelijke deel van de baai ligt.

Schitterende stranden op de Malediven

vaadhoo Malediven

Een bezoek aan het strand na zonsondergang is hier de moeite waard: als de duisternis valt, worden de stranden van de eilanden Mudhoo, Vaadhoo en Rangali op de Malediven omgetoverd tot echte glinsterende stranden. Micro-organismen in het plankton zijn verantwoordelijk voor het unieke natuurlijke schouwspel, dat door de beweging van de golven begint te gloeien.

Puerto Naos, La Palma, Spanje

Puerto Naos, La Palma, Spanje

Strand met een verschil: Puerto Naos ligt aan de westkust van La Palma en is met 600 meter het langste strand van het Canarische eiland. Dankzij de vulkanische oorsprong van het Canarische eiland bestaat het uit zwart lavazand. Het zand glinstert ook een beetje groen omdat het olijfstof bevat. De palmbomen aan de rand van het strand zorgen voor schaduw op warme zomerdagen.

Whitehaven Beach, Australië

Whitehaven Beach

Kleurenspel Down Under: Whitehaven Beach maakt deel uit van het Whitsunday Islands National Park, een eilandengroep in het hart van het Great Barrier Reef. De strandgedeelten hier bestaan ​​voor bijna 99 procent uit kwarts, waardoor ze opvallen door een bijzonder lichte zandkleur. Groene heuvels en wateren van verschillende tinten blauw omringen het strand, waardoor het zo uniek kleurrijk is.

Pink Beach, Harbor Island, Bahamas

Pink Beach, Harbor Island

Varkentjes roze Pink Beach: Harbour Island in de Bahamas, bekend om zijn roze zandstrand aan de oostkant van het eiland, wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van de Bahamas. De roze kleur van het zand komt van microscopisch kleine koraalinsecten, foraminiferen genaamd, die een lichtroze tot rode schaal hebben en het strand zijn ongewone kleur geven.

Anse Lazio, Seychellen

Anse Lazio, Seychellen

Witter kan niet: Anse Lazio ligt in het noorden van het eiland Praslin op de Seychellen, het op een na grootste eiland van de binnenste Seychellen. Het strand is vooral bekend om zijn combinatie van turquoise wateren, wit zandstrand en rode granieten rotsblokken die het zandstrand bedekken en werd gebruikt als achtergrond voor de Bacardi-advertentie.

Red Beach, Santorini, Griekenland

Red Beach, Santorini, Griekenland

Fascinerende achtergrond: de rode rotswand die direct achter het strand uittorent en de fijne zwarte en rode kiezelstenen maken Red Beach op Santorini tot een van de meest bijzondere stranden ter wereld. Het ligt elf kilometer ten zuiden van Fira en op loopafstand van de naburige baai van Akrotiri.

Lees ook: De stranden van Anguilla – 33 mogelijkheden

Punaluu Black Sand Beach, Hawaii

Punaluu Black Sand Beach, Hawaii, Verenigde Staten

Hawaii is het eiland van vulkanen – daarom zijn er zoveel zwarte zandstranden. Het Punaluu Black Sand Beach is niet alleen omzoomd met palmbomen, ook talloze Hawaiiaanse groene zeeschildpadden vinden hier hun thuis, die daar beschermd worden.