Instagram-favoriet Magnetic Island

Instagram-favoriet Magnetic Island

Een scheepswrak op een zandbank midden in de turquoise zee – met een eigen klein regenwoud. Het wrak van de SS City of Adelaide, dat ongeveer 300 meter voor de kust van Magnetic Island in Queensland, Australië ligt, is een echte Instagram-hotspot geworden. Toen het schip in 1916 naar Picnic Bay moest worden getrokken, liep het bij Cockle Bay aan de grond – en bleef daar. Tot vandaag. Aan boord van het wrak ontwikkelde zich in de loop der jaren een nieuw ecosysteem. Tegenwoordig domineren mangroven het voormalige passagiersschip en zijn ze de thuisbasis geworden van een grote verscheidenheid aan vogelsoorten. Het hoogtepunt: je kunt er gewoon naar toe waden om een ​​Instagram-ready foto te maken.

Lees. ook: Ervaar Nieuw-Zeeland op een authentieke manier

Magnetic Island is een duik- en snorkelparadijs

Cockle Bay, Magnetic Island
Cockle Bay, Magnetic Island

In het verleden leek het eiland de magnetische kompassen van de schepen te verstoren en werd daarom in 1770 door kapitein James Cook Magnetic eiland genoemd. Misschien is dat de reden waarom de SS City of Adelaide hier niet het enige wrak is. Meer dan 20 andere gezonken schepen bevinden zich in de directe omgeving van het eiland. Dit maakt ze tot een waar duikparadijs op het Great Barrier Reef. Omdat overal nieuwe ecosystemen en kunstmatige riffen zijn ontstaan, zijn de wrakken bijzonder interessant voor duikers. Bijvoorbeeld de SS Yongala, die onder duikers bekend staat om de diversiteit aan soorten en de enorme omvang van de zeedieren. Hier kun je gigantische groupers en jacks zien, waarvan sommige groter zijn dan de duikers zelf, maar ook barracuda’s, verschillende soorten roggen, zeeslangen, schildpadden en andere tropische zeedieren zwemmen regelmatig voorbij.

Lees ook: De Cookeilanden – een klein paradijs in de Stille Zuidzee

De wrakken bieden niet alleen een interessante omgeving voor ervaren duikers: aanbieders op Magnetic Island en aan de kust van het vasteland bieden cursussen aan waarin beginners na korte tijd hun eerste begeleide duiken direct bij de wrakken kunnen maken. Degenen die niet willen duiken, kunnen de onderwaterwereld van het eiland ontdekken op een snorkelpad. De Geoffrey Bay Snorkel Trail begint in Geoffrey Bay en leidt onder andere naar het scheepswrak van de Duitse Moltke, die in 1891 op een rif liep en vervolgens de baai in werd getrokken, evenals naar een neergestort propellervliegtuig uit WO II.

Foto: Tourism and Events Queensland

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie