Must visit plaatsen op de Andaman eilanden

Must visit plaatsen op de Andaman eilanden

De Andaman eilanden hebben enkele van de meest spectaculaire bestemmingen ter wereld. De schoonheid van Andaman bestaat uit prachtige en idyllische taferelen van moeder natuur en witte zandstranden. Andere kenmerken zoals het turkooisblauwe oceaanwater, de flora, de fauna, het diepe mysterieuze bos en de levende vulkaan zijn een lust voor het oog. Dit maakt deel uit van de landschappelijke schoonheid waarvan je kunt genieten in Andaman. Daarnaast kun je ook profiteren van de avontuurlijke sporten zoals snorkelen, scuba, duiken, wandelen, windsurfen, vissen en meer. We zetten hier de must visit plaatsen op de Andaman eilanden op een rij.

Lees ook: De ultieme gids voor eilandhoppen in de Koh Samet archipel

Havelock Island

Een van de grootste eilanden met enkele van de stranden ter wereld die nog steeds ongerept en voortreffelijk zijn. Havelock Island heeft ook een opvallend groenblijvend en dichte bos. Een deel van het eiland wordt bewoond door de aboriginals of stammen, die worden beschouwd als het deel waaruit de eerste Afrikaanse bevolking voortkwam. De ongerepte gelukzaligheid van het milieu en het transparante en schone water zullen je vullen met onaardse gelukzaligheid.

Barren Island

De tweede op de lijst met plaatsen die je moet bezoeken is het Barren Island. Dit eiland ligt op 135 km afstand van de hoofdstad van de Andaman eilanden, Port Blair. Zoals je uit de naam kunt afleiden, wordt dit eiland niet bewoond door mensen. De levende wezens die op het eiland verblijven zijn de dieren en insecten die kunnen overleven in de barre omstandigheden die de omgeving voor hen met zich meebrengt. Het kale eiland heeft de enige actieve vulkaan in heel Zuid-Azië op zijn naam staan. De laatste uitbarsting van deze vulkaan vond plaats in 2010 en duurde tot januari 2011.

Radhanagar Beach

Dit is een van de mooiste stranden die je zult zien tijdens je bezoek aan de Andaman eilanden. Het staat bekend als een van de belangrijkste stranden in Andaman en heeft zijn vredige, serene en rustieke charme hersteld. Je kunt eenvoudig een wandeling maken over het strand, vogels kijken en genieten van activiteiten zoals zwemmen en vissen. Er zijn veel stranden in Radhanagar die zijn genoemd als strand nr. 1, strand nr. 5, strand nr. 7 enzovoort.

Vijaynagar Beach

Vijaynagar Beach staat bekend als strand nr. 5 en behoort tot het eiland Havelock en kan een rustgevend effect op de bezoeker hebben. Het kristalheldere water zonder golven is ideaal om in te zwemmen en biedt een glimp van het onderwaterleven. Sommige van de avontuurlijke sporten zoals duiken en snorkelen zijn ook beschikbaar op dit strand, samen met de beschikbaarheid van uitstekende zeevruchten.

Corbyn’s Cove Beach

Dit strand ligt op 4 km afstand van de hoofdstad Port Blair en staat bekend om het adembenemende uitzicht op zonsopgang en zonsondergang dat het zijn bezoekers biedt. Met de hoge kokospalmen langs het strand en de koele tinten om te ontspannen, is Corbyn’s Cove Beach een van de bestemmingen in Andaman die je graag keer op keer zou willen bezoeken. Dit strand biedt ook mogelijkheden voor watersporten zoals duiken.

Elephant Beach

Elephant Beach ligt binnen Radhanagar Beach en is bekend als strand nr. 7. Deze toeristische bestemming heeft de mogelijkheid om een safari te maken door de hoge bomen van het bos en deel te nemen aan een vorm van watersport. Je kunt een cruise over de oceaan kunt maken en betoverd kunt worden door de buitengewone schoonheid van de plaats.

Baratang Island

Als je een zeldzame ervaring wilt hebben, moet je het Baratang Island bezoeken. Het eiland is bedekt met dicht en mysterieus tropisch bos en een uitgestrekt wit zandstrand. De meest populaire attractie van het eiland zijn de moddervulkaan en de kalksteengrotten. Het mangrove-ecosysteem is een uitstekende bron van aantrekkingskracht voor vogelaars. Nog een trekpleister is het Parrot Island, waar je bij zonsondergang duizenden papegaaien kunt zien.

Lees ook: De 10 mooiste eilanden van Indonesië

Red Skin Island

Dit eiland geeft een blik op de prachtige flora van het groenblijvende bos en de zonovergoten zeestranden. Het geeft uitzicht op boot surfen, oceaancruises en de nabijheid van de ongerepte natuurlijke omgeving.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie