Mustique: Historische huizen, ongerepte natuur en spannende avonturen

Mustique: Historische huizen, ongerepte natuur en spannende avonturen

Ken je het eiland Mustique? Het eiland, doordrenkt van geschiedenis en gehuld in legendes, ligt tussen de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan. Het aangename klimaat van het eiland en de natuurlijke schoonheid van de dramatische, dichte met jungle bedekte heuvels en ongerepte met palmbomen omzoomde stranden trekken al decennia lang bezoekers. Elk jaar keren talloze gasten terug naar een van de exclusieve villa’s om te genieten van de unieke flair van het eiland, de geweldige gastvrijheid en de ongerepte natuur. Het eiland heeft door de jaren heen talloze dagboeken kunnen vullen, zoals die van prinses Margaret, Mick Jagger of Tommy Hilfiger. Een ding is zeker, inzicht in de interessante geschiedenis, de buitengewone sociale inzet en de prachtige villa’s zijn altijd de moeite waard.

Geschiedenis van Mustique

Mustique

Mustique’s verhaal begon in 1958, toen Lord Glenconner, Colin Tennant, Mustique ontdekte en het eiland kocht voor slechts £ 45.000. Destijds waren er geen wegen, geen wandelpaden en zeker geen stromend water. Oorspronkelijk moest het eiland gedijen als katoenplantage, maar deze plannen bleken economisch niet levensvatbaar. Tennant moest op zoek naar andere toepassingen voor het eiland. Uiteindelijk, in 1960, gaf hij zijn goede vriend prinses Margaret een stuk land op het eiland, wat resulteerde in aanzienlijke media-aandacht voor Mustique als reisbestemming. In 1968 richtte hij de Mustique Company op om een ​​privé-toevluchtsoord te bieden aan de rijken en beroemdheden. Tegenwoordig wordt Mustique beschouwd als het meest exclusieve eiland in het Caribisch gebied. En terecht, want gasten kunnen bij binnenkomst nog steeds de ontspannen en de luxueuze flair van de jaren 70 voelen.

Natuurbehoud en sociale inzet

Mustique

Mustique Island heeft zich altijd bekommerd om het welzijn van de lokale gemeenschap. Het eiland heeft tal van onderwijs- en gezondheidsprogramma’s gelanceerd op het naburige eiland St. Vincent & de Grenadines, en zet zich in voor armoedebestrijding. Met projecten als scholen, medische zorg en een bibliotheek verrijkt Mustique het leven van zijn eigen eilandbewoners, maar ook dat van het grotere naburige eiland St. Vincent. Om de regio te beschermen, streeft de firma Mustique ernaar de natuurlijke schoonheid van de regio te behouden en de milieuvervuiling tot een minimum te beperken. Meer dan de helft van de elektriciteit wordt al opgewekt door zonnecellen. Het koraalrifproject levert ook een grote bijdrage aan het verlagen van CO2 door het rif te beschermen en opnieuw op te bouwen. Een groot deel van het eiland is nog onontwikkeld en biedt inheemse flora en fauna een natuurlijke, ongerepte habitat. De meeste wegen zijn achtergelaten als onverharde wegen om de menselijke impact te beperken. Het eiland heeft ook een uitgebreid recyclingprogramma dat ervoor zorgt dat afval op een milieuvriendelijke manier wordt gerecycled. De eigenaren zien zichzelf als hoeders van het eiland en voelen zich verplicht om het eiland op lange termijn te behouden voor toekomstige generaties. Zorg voor medewerkers en de ontwikkeling van lokale gemeenschappen gaan hand in hand met dit engagement.

Eilandleven

Voor een klein eiland is er veel te doen. Er zijn tal van activiteiten voor degenen die ze zoeken, van duiken en zeilen tot een tennisclub en het te paard verkennen van het eiland. Probeer diepzeeduiken en vissen, of neem een ​​meer rustige benadering, met een snorkel in de vele verborgen baaien rond het eiland, gevolgd door een verzorgende spabehandeling. Naast eindeloze sportfaciliteiten biedt het eiland ook de stoere Basil’s Beach Bar, waar je de hele dag nonchalant kunt genieten van je eerste cocktail of tot in de vroege uurtjes kunt feesten met vrienden. Kinderen worden verwend met tal van leuke activiteiten, met watersporten in overvloed, autorijden in bioscopen voor golfbuggy’s, tennis, ponykamp, ​​strandpicknicks en speurtochten, vliegerwedstrijden en kindermenu’s overal. 

Mustique

Zwemmen en watersport

Er zijn veel stranden om uit te kiezen op Mustique; De Macaroni- en Simplicity-stranden aan de noordoostelijke kant van het eiland bieden meer deining en bieden uitstekende surf- en bodyboarden, terwijl de stranden van Lagoon, Gelliceaux en Endeavour Bay aan de zuidwestelijke kant van het eiland rustiger water bieden dat meer geschikt is om te snorkelen en paddleboarden. perfect om met het gezin te zwemmen en te picknicken.

Picknicks en barbecues

Picknicks staan ​​centraal in het leven op Mustique. Er zijn een aantal picknickplaatsen, sommige met barbecueroosters, gelegen rond het eiland die perfect zijn voor privéfeesten. Je villachef of hotelpersoneel zal een picknick voor je voorbereiden en klaarmaken.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie