Ontdek de drie Kaaimaneilanden

Ontdek de drie Kaaimaneilanden

Er is een herinnering om te creëren, waar je ook gaat op de Kaaimaneilanden, een plek waar duiken, vissen, wandelen, voortreffelijke gerechten en kristalhelder water enkele van de redenen zijn om eropuit te trekken en dit Caribische juweel te verkennen dat bestaat uit drie eilanden: Grand Cayman, Cayman Brac en Little Cayman.

Lees ook: 5 blauwe hotspots van St. Maarten

Grand Cayman

Grand Cayman doet zijn naam in alle opzichten eer aan en combineert kunst, cultuur en natuur op één plek en creëert een magische omgeving voor zijn bezoekers. Aan de westkant van het eiland ligt het wereldberoemde Seven Mile Beach, een strand dat opvalt door zijn kristalheldere water en zacht zand.

Voorbij de stranden, in Grand Cayman, kun je een wandeling maken door de hoofdstad, George Town, een plaats die goed bewaard gebleven traditionele architectuur contrasteert met moderne accenten in de infrastructuur. Voor shopaholics is er een ruim aanbod aan taxfree shoppen van onder meer exclusieve merken als Versace, Tiffany en Gucci.

Cayman Brac

Dit eiland, genoemd naar zijn indrukwekkende top, is zeker een uitdaging voor avonturiers. Steengrotten en zinkgaten contrasteren met wateren met prachtige dalen en weelderige groene bossen die de droom van een vogelaar zijn. Op de grond zal een wirwar van wandelpaden je meenemen om exotische flora en fauna te zien.

Little Cayman

Als het gaat om een ​​kalm en sereen landschap, is Little Cayman de hemel. Daar zijn de fladderende vleugels van vogels in het natuurreservaat Booby Pond misschien wel “het hardste geluid” dat je op het eiland zult horen. Een van de meest aanbevolen plaatsen om te bezoeken is het Bloody Bay Wall Marine Park, een van de meest populaire duiken, met een verval van meer dan 1500 meter, dat duikers de mogelijkheid biedt om een ​​glimp op te vangen van het onderwaterleven van de Kaaimaneilanden met een geweldige achtergrond. Slechts 30 meter onder het oppervlak zijn de inheemse haaien, roggen en schildpadden van het eiland te zien tegen de prachtige achtergrond van de Bloody Bay Wall.

Lekker eten op de Kaaimaneilanden

eten Kaaimaneilanden

Op elk van de drie eilanden kun je je smaakpapillen trakteren op een uitstekende Kaaimaniaanse keuken, aangezien de bestemming bekend staat als de thuisbasis van wereldberoemde chef-koks.

Van een breed scala aan lokale en ambachtelijke gerechten tot een bruisend nachtleven, tot verschillende culinaire festivals die het hele jaar door worden gehouden, zijn dit slechts enkele van de redenen om de culinaire hoofdstad van het Caribisch gebied, de Kaaimaneilanden, te bezoeken.

Verblijf op de Kaaimaneilanden

De drie eilanden bieden een breed scala aan hotels voor alle smaken. De belangrijkste hotels en resorts bevinden zich voornamelijk in Grand Cayman, waar je veel verschillende opties kunt vinden om aan jou behoeften te voldoen. Voor degenen die privacy prefereren, kun je een appartement huren of toegang hebben tot villa’s en privé-accommodaties.

Lees ook: 5 redenen waarom Belize op je bucketlist moet staan

Vliegen

Om naar de Kaaimaneilanden te gaan zijn er verschillende vluchtopties vanaf het Verenigd Koninkrijk die en de Verenigde Staten. Vanuit London kunt je met British Airways naar Grand Cayman vliegen. Enkele opties via de Verenigde Staten zijn, vanuit Miami wat ongeveer anderhalf uur duurt, of vanuit Tampa, wat ongeveer een uur en veertig minuten duurt. De nationale luchtvaartmaatschappij van de Kaaimaneilanden, Cayman Airways, biedt een non-stop service vanuit Denver, New York, Tampa en Miami en kan geboekt worden via www.caymanairways.com

Andere luchtvaartmaatschappijen naar de Kaaimaneilanden zijn American Airlines, Delta, JetBlue, Southwest en United.

Bijna alle internationale vluchten komen aan op Grand Cayman en vanaf daar kun je binnenlandse vluchten nemen om Cayman Brac en Little Cayman te bezoeken.