Ontdek de fascinerende geschiedenis van Rum Cay

Ontdek de fascinerende geschiedenis van Rum Cay

Welkom bij Rum Cay, bekend als de ‘sleeping beauty’ van de 700 eilanden van de Bahamas. Met slechts 53 inwoners heeft dit mysterieuze eiland een verleden vol legendes en overleveringen. Trek de lagen van de tijd terug en ontdek de boeiende verhalen en verbluffende natuurlijke monumenten die Rum Cay hebben gevormd tot de unieke bestemming die het nu is. Dompel jezelf onder in de kleurrijke lokale cultuur en ervaar de warmte en gastvrijheid van de eilandbewoners terwijl ze hun gebruiken, tradities en verhalen delen die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Van levendige festivals tot wereldberoemde historische monumenten: Rum Cay biedt een kijkje in het hart en de ziel van de Bahamas.

Omringd door het sprankelende water van het Caribisch gebied, zou de geschiedenis van Rum Cay zijn naam hebben gekregen van een Brits vrachtschip dat op de kust was gestrand. Het verleidelijke verleden van het eiland zingt in de warme bries die door de lokale palmbomen ruist. Vanaf de komst van Christoffel Columbus, die zijn tweede aanlanding in de Nieuwe Wereld markeerde, tot oude zeegrotten, benadrukt de geschiedenis van Rum Cay de geest van ontdekking en avontuur van het eiland.

Lees ook: The Exumas: ongerepte stranden en fascinerende baaien

Rum Cay

Cultureel mozaïek

Geworteld in de rijke geschiedenis van de Bahama’s, tonen de heldere cultuur en tradities van het eiland het gevoel van creativiteit en warmte dat overal in Rum Cay wordt gevoeld. Van de levendige beats van Junkanoo-optochten tot de hartige geuren van de Bahamaanse keuken: bezoekers worden met open armen ontvangen om deel te nemen aan de legendarische tradities van het eiland. Met een bevolking die net zo boeiend is als de geschiedenis, viert Rum Cay zijn erfgoed door middel van festivals, muziek, dans en de simpele vreugde van frequente gemeenschapsbijeenkomsten. Of je nu geniet van een traditionele rumpunch of meedoet aan een pittig dominospel met de lokale bevolking, elke ontmoeting op Rum Cay is een uitnodiging om de vriendelijkheid en de rijke erfenis van de Bahama’s te omarmen.

Rum Cay

Monumenten in de tijd

Begeef je op een reis door de tijd terwijl je de historische bezienswaardigheden van Rum Cay verkent. Duik in de diepten van oude Lucayan-grotten, versierd met ingewikkelde tekeningen gesneden door inheemse volkeren die dit eiland ooit hun thuis noemden. Treed in de voetsporen van ontdekkingsreizigers terwijl je de historische landing van Christopher Columbus volgt of dwaal door de overblijfselen van geheime piratenschuilplaatsen. Ontdek de overblijfselen van de HMS Conqueror, een verzonken overblijfsel uit de maritieme geschiedenis van het eiland. Van maritieme artefacten tot inheemse kunst, elke historische plek op Rum Cay vertelt een verhaal over verkenningen en culturele uitwisseling, en nodigt uit om de geschiedenis te ontdekken die onder de zandkusten ligt.

Lees ook: 10 dingen om te doen in Nassau

Foto’ s: The Bahamas Ministry of Tourism

Ga voor meer informatie naar: www.bahamas.com.