Ontdek de smaak van de Canarische Eilanden

Canarische keuken

Waar heb je vandaag zin in? Laat je verrassen door enkele van de duizenden restaurants die de Canarische eilanden te bieden hebben: gastrobars, strandtentjes, guachinches, visrestaurants, grillhouses… De enorme diversiteit van de eilanden is ook te vinden in de restaurants. Ontdek onvergetelijke plekjes terwijl je geniet van smakelijke ervaringen, of het nu op een terras met uitzicht op zee is, of in een grot of nog een andere van de ontelbare betoverende plaatsen die je hier kunt vinden. Er is voor ieder wat wils!

Lees ook: 10 stranden van Cyprus die een bezoekje waard zijn 

De Canarische keuken

Canarische keuken

De Canarische keuken is eenvoudig, lekker, voedzaam en heeft veel te danken aan de Guanche-traditie. De ster schotel is “papas arrugás” (aardappelen in hun schil gekookt in zout water) die gepaard gaan met mojo picón of mojo verde (typische Canarische sausen). Een ander belangrijk ingrediënt is “gofio”, geroosterde tarwe of maïskorrel. Een van de meest traditionele recepten is “gofio escaldado” of geblancheerde maaltijd die wordt gemaakt door visbouillon toe te voegen aan de geroosterde maaltijd en te roeren totdat het romig en glad wordt met een unieke smaak.

Culinaire mengelmoes

Canarische keuken

Naast de authentieke en typische eilandgerechten, wordt de gastronomie gekenmerkt door een culinaire mengelmoes, gaande van de eerste bewoners, de guanches, tot de haute cuisine en restaurantes met een Michelin-ster, dankzij de talrijke culturen die hun sporen hier hebben achtergelaten met een gastronomie vol contrasten tot gevolg, eenvoudige bereidingen met kwaliteitsvolle ingrediënten.

Canarische keuken

Lees ook: De groene oases van Palma de mallorca

Vis en zeevruchten

In de “gelukkige eilanden” kun je genieten van heerlijke vis en zeevruchten, zoals papegaaivis, tandbaars en stenen bas. De Canarische eilanden zijn ook een paradijs voor fruit, waarbij de banaan een hoofdrol speelt. Probeer de 10 designation wijnen geproduceerd in de archipel en de verschillende kazen, vooral degene die wordt genoemd als majorero, een culinaire parel van Fuerteventura gemaakt met geitenmelk. Een andere gastronomische attractie van het eiland is de rum van het Canarische eiland of het alternatief dat honing rum wordt genoemd.

Vertrek niet zonder een typische “rancho” te proberen, een traditionele stoofpot gemaakt met bonen, vlees, noedels en groene groenten. In Gran Canaria, in plaatsen zoals de Vegueta-markt, kun je al deze typische producten proeven.