Think Pink: kersenbloesems op Long Island

Think Pink: kersenbloesems op Long Island

De lente op Long Island is roze van de kersenbloesems! In april en mei worden veel plekken op het schiereiland omgetoverd tot een zee van bloeiende kersenbloesembomen in alle tinten – van delicaat roze tot felroze. De kersenbloesem is de ster van de voorbode van de lente in de regio, en er zijn talloze festivals aan gewijd op Long Island. Aan de noordkust van het eiland, de ‘Gold Coast’, zijn de herenhuizen en tuinen uit het Gatsby-tijdperk op hun mooist wanneer de kersenbloesems op hun best zijn, samen met de andere lentebloemen. Ook landbouwgronden, openbare parken, bloemenvelden en bloeiende historische stadscentra verder naar het oosten zijn in het roze. We hebben de beste tips voor kersenbloesems op Long Island!

Lees ook: Deze plekken in de Hamptons zijn een bezoek waard

Greenport Village Cherry Blossom Festival

Greenport Village Cherry Blossom Festival

Greenport, door Forbes Magazine uitgeroepen tot een van Amerika’s mooiste plekken, is een charmante kustgemeenschap in North Fork Wine Country op Long Island en de thuisbasis van meer dan 300 kersenbloesembomen, waarvan er vele langs de hoofdstraten en het centrum liggen. Van 30 april tot 12 juni organiseert het kleine stadje de Cherry Blossom Festival Petal Tour. Hier kun je tijdens een rondleiding de kersenbloesems in Greenport ervaren en de kleine lokale winkeltjes ontdekken. Kaarten zijn gratis verkrijgbaar bij alle deelnemende winkels.

Old Westbury Gardens

Iedereen die op het terrein van Old Westbury Gardens staat, kan het moeilijk geloven dat ze zich nog steeds op Long Island bevinden. Wanneer je door de vele hectaren aangelegde tuinen, velden en bossen wandelt, waan je je op een Engels landgoed – waarna het omvangrijke landgoed begin 20e eeuw werd ontworpen. Het historische landhuis en de tuinen zijn vaak het decor geweest voor Hollywood-producties. Half april tot half mei is een van de mooiste tijden in Old Westbury Gardens. Dan bloeien kersenbloesem- en fruitbomen en andere bomen in alle kleuren. Je kunt dit allemaal zelf of tijdens een rondleiding ontdekken.

Old Westbury Gardens

Mill Neck Manor

Mill Neck Manor, een majestueus herenhuis in Tudor-stijl uit de jaren 1920, ligt op 36 hectare in de buurt van Oyster Bay met uitzicht op Long Island Sound. Meer dan 500 jaar oude deuren, prachtige glas-in-loodramen, een Shakespeare-theater en prachtige plafonds en houten lambrisering maken Mill Neck Manor tot een populaire locatie voor filmopnames, fotoshoots, bruiloften en andere evenementen. Wanneer de kersenbloesems van deze plek op Long Island in volle bloei staan, is dit ook de perfecte plek voor een romantisch huwelijksaanzoek.

Mill Neck Manor

Planting Fields

Iedereen die van allerlei soorten planten houdt, moet zeker een uitstapje maken naar Planting Fields. Het oorspronkelijke Gold Coast-landgoed, eveneens aan Oyster Bay, beslaat meer dan 400 hectare en beschikt over tuinen, wandelpaden en tuinbouwcollecties. De cameliakas herbergt ook de grootste collectie camelia’s in het noordoosten Ook collecties hibiscus, orchideeën, vetplanten en seizoensplanten zijn te bezichtigen.

Sakura Matsuri Cherry Blossom Festival

Het Sakura Matsuri Cherry Blossom Festival in het Charles B. Wang Center aan de Stony Brook University staat een dag lang in het teken van Japan. De kersenbloesem, Japanse sakura, is een symbool van de kwetsbaarheid en schoonheid van het leven. In Stony Brook is het, net als in Japan, ook de perfecte setting voor een Hanami-festival. Op het programma staan ​​culturele tentoonstellingen, kinderactiviteiten, Japanse dans- en muziekoptredens, origami-workshops, mangatekenen en nog veel meer.

Argyle Park

Argyle Park in Babylon, genoemd naar het meer in het hart van Babylon Village, is het hele jaar door een bezoek waard vanwege de rustige, vredige sfeer. Het bereikt zijn kleurrijke hoogtepunt echter in april en mei, wanneer de kersenbloesembomen langs het kleine meer in volle bloei staan. Argyle Park en Babylon bieden niet alleen kleurrijke landschappen, maar ook leuke winkeltjes en restaurants langs de hoofdstraat van Babylon.

Caumsett State Historic Park Preserve

Lees ook: 7 beroemde plekken om te genieten van kersenbloesems in Japan

Caumsett State Historic Park Preserve

Caumsett State Historic Park ligt op een schilderachtig schiereiland in Long Island Sound en is grotendeels onontwikkeld. Het park biedt kilometers aan paardrij-, wandel- en fietspaden, langlaufloipes en natuurpaden door bossen, weilanden, rotskusten en kwelders. Het park is ook uitstekend geschikt om te vissen en biedt ideale omstandigheden voor duikers die de onderwaterwereld willen verkennen, inclusief een gezonken schip voor de kust. De tuin van Caumsett, het landgoed Marshall Field III, is in mei een bloeiende oase van kersenbloesem- en andere bloeiende bomen.