Top 5 duikplekken in Istrië

Top 5 duikplekken Istrië

Kantduiken, grotduiken, wrakduiken, in Istrië kan het allemaal. Het Mediterrane schiereiland is omgeven door de Adriatische Zee waar het zicht soms wel tot 54 meter diepte reikt. Ervaren duikers nemen je mee naar verborgen duikspots bij de historische plaatsen Pula, Rovinj, Poreč en de prachtige Brijuni eilanden.

Lees ook: 8 tips voor een vakantie in Cyprus

Top 5 duikplekken in Istrië

Wrakduiken bij de Baron Gautsch

Steevast favoriet op duikerslijstjes: de Baron Gautsch. Dit passagiersschip liep op 13 augustus 1914, tijdens de Eerste Wereldoorlog, nabij Rovinj op een zeemijn. Het schip van 85 meter lengte en 12 meter breed zonk naar de zeebodem op 42 meter diepte en is daarom alleen geschikt voor gevorderde duikers.

Duiken bij de Valovine canyon

Deze kantduik maak je in een intrigerend labyrint van grillige bergrotten en kleinere inhammen nabij de kust. De formatie eindigt in een canyon op een diepte van 20 meter.

Grotten bij Stoja

Een unieke, geologische formatie bestaande uit grotten, canyons en rotsspleten, nabij de stad Pula. Je vaart er met een boot naar toe en vervolgens wacht je een aangename diversiteit aan onderwaterleven op een maximale diepte van 15 meter.

Tunnelduiken bij Fraskeric

De bootduik bij Fraskeric brengt je naar een spannend systeem van vier tunnels ten zuiden van Pula met een minimale diepte van 3 meter tot een zinderende 26 meter. Bereid je voor op een ontmoeting met interessante zeedieren zoals zonnevissen, kreeften, roggen en kathaaien.

Lees ook: De mooiste natuurfenomenen in de Maltese archipel

Duiken met zeepaardjes bij Lanterna

De Hippocampus, beter bekend als het zeepaardje, is een veel geziene zeegast voor de kust van Istrië. De kans is groot dat je dit rechtop zwemmende diertje bij Lanterna ziet. Lanterna is ideaal voor beginnende en gevorderde duikers en is ook een geliefde nachtduikplek.