Top 5 plaatsen om te bezoeken in Corfu

Top 5 plaatsen om te bezoeken in Corfu

Corfu is het eiland van Venetiaanse paleizen en forten dat de tijd trotseert, smetteloze stranden met smaragdgroene wateren in de schaduw van oleanders en palmbomen die opstijgen naar de hemel. De charmante plek die lijkt op het sprookjesachtige landschap was het favoriete eiland van keizerin Sissi.

Als je ervoor kiest om je vakantie op deze plek door te brengen, ontdek dan het eiland Corfu door de meest spectaculaire gebieden van dit Griekse eiland te bezoeken.

Lees ook: 15 redenen om Ibiza te bezoeken

Kerkyra, de hoofdstad van het eiland

Verdeeld tussen het nieuwe fort en het oude fort, de hoofdstad van het eiland Corfu toont haar bezoekers elke keer een geschiedenisles. Eenmaal daar kun je genieten van de panoramische stad vanaf de geplaveide terrassen van de twee gebouwen die de skyline van Kerkyra domineren en luisteren naar de levensverhalen van de bewoners.

Sidari en Canal D’Amour

Stijgend boven het blauwe water, de rotsen geërodeerd door de wind en de zee, met verborgen tunnels en grotten met vreemde vormen, hebben talloze bijnamen voortgebracht voor de oude stad Sidari, zoals de plaats die nooit slaapt, het resort van geliefden of het meest spectaculaire deel van het eiland. Canal D’Amour is de plek die je de adem beneemt! De naam is geïnspireerd op de legende die zegt dat als een paar geliefden samen het kanaal oversteken, de twee voor altijd bij elkaar zullen blijven.

Paleokastritsa

Een wandeling naar het beroemde Paleokastritsa op het eiland Corfu onthult een idyllisch landschap van chique en zilveren stranden en pastelkleurige huisjes die op de heuveltop zijn gebouwd.

Afionas

Afionas is het enige gebied dat nog onaangetast is door het massatoerisme. Stijlvol, sierlijk en bevolkt door mooie mensen, het dorp heeft zijn authenticiteit in de loop van de tijd weten te behouden.

Lees ook: Must-Sees of Zadar: een keuze uit de culturele hoogtepunten

Cape Drastis

Cape Drastis is de plek waar de toeristen de mooiste zonsondergangen kunnen bewonderen. Het uitkijkpunt bevindt zich tussen de kliffen met doffe toppen die in de smaragdblauwe zee lijken te duiken.