De must sees in Corfu stad

De must sees in Corfu stad

Corfu stad is een van de meest aantrekkelijke steden in Griekenland, omdat het een mengeling is van grote beschavingen en verschillende architecturale stijlen. Corfu is een prachtige middeleeuwse stad die veel kenmerken van de Italiaanse architectuur heeft. Een wandeling door de charmante straatjes brengt je naar romantische plekjes en panoramische punten met een prachtig uitzicht op de Ionische Zee. Corfu stad combineert historische plekken met moderne locaties en faciliteiten, zoals luxe hotels, waardoor een unieke onvergetelijke ervaring ontstaat. Hier zijn onze suggesties voor de must sees in Corfu stad.

Lees ook: 4 redenen om deze zomer Formentera te bezoeken

De twee forten

De must sees in Corfu stad

Corfu stad is vooral beroemd om zijn twee grote forten, het oude en het nieuwe fort, aan de ene en de andere kant van de oude stad. Het oude fort is het meest indrukwekkende kasteel van Corfu, gebouwd in de 15e eeuw door gerenommeerde Venetiaanse ingenieurs op de plaats van een voormalige Byzantijnse toren. Het is gelegen op de top van de kaap van Corfu stad en op slechts een steenworp afstand van het Spianada-plein.

Het fort huisvestte oorspronkelijk high society leden, militairen en edelen, maar werd later ook gebruikt voor verdedigingsdoeleinden met de toevoeging van een kunstmatige gracht eromheen. Tegenwoordig herbergt het oude fort de openbare bibliotheek, gebouwen van de Ionische universiteit en de open ruimte voor de kapel van Sint-Joris wordt gebruikt voor concerten en andere buitenevenementen.

De must sees in Corfu stad

Het nieuwe fort is een enorm Venetiaans kasteel, gelegen net boven de oude haven, op de heuvel van San Marco, met indrukwekkende Venetiaanse symbolen die op de poort zijn uitgehouwen.

Dit fort werd opnieuw gebouwd door de Venetianen, maar delen ervan werden in latere jaren door de Britten gereconstrueerd. Het nieuwe fort is misschien minder indrukwekkend dan het oude fort, maar het biedt een prachtig uitzicht vanaf de hoge top naar de oude binnenstad van Corfu. Op het terrein vinden elk jaar veel schilderijen-, fotografie- en beeldhouwtentoonstellingen plaats.

Spianadaplein en Liston

Het Spianadaplein is een must see in Corfu stad. Dit is het op één na grootste plein van Europa, na het San Marcoplein in Venetië. Het plein is ontworpen door de Fransen tijdens de Napoleontische oorlogen, die het promootten als een belangrijke plaats van handel, recreatie en sociale activiteit. Tegenwoordig is dit de meest populaire plek voor bijeenkomsten en wandelingen, want het staat vol met cafés en restaurants, levendige bars en een cricketveld.

Het mooiste deel van het plein wordt beschouwd als het Liston-gebouw en park, gebouwd door de Fransen als een kopie van de beroemde Rue de Rivoli in Parijs. Dit gebouw heeft cafetaria’s op de begane grond en woningen op de verdiepingen. Het gebouw heeft verbazingwekkende bogen verlicht door Venetiaanse lantaarns.

De must sees in Corfu stad

Kerk van Sint Spyridon

Een bezoek aan de kerk van Sint Spyridon mag niet ontbreken op een vakantie in Corfu. Het is te vinden in de straten van de oude stad, achter het Liston-gebouw, en de hoge klokkentoren is te zien vanaf de veerboten naar Corfu. De kerk is opgedragen aan de beschermer van het eiland, Sint Spyridon, die het eiland tijdens de middeleeuwen twee keer heeft gered. De oorspronkelijke kerk was gebouwd op een ander plein in Corfu, maar werd in de 16e eeuw verplaatst naar de huidige locatie.

Lees ook: Welk eiland kies je in de Kroatische regio Kvarner?

Kanoni en Mouse Island

Kanoni is een zeer populaire plek om te zijn in Corfu stad. Kanoni dankt zijn naam aan een oud kanon dat bovenop de heuvel staat. Beneden Kanoni is de beroemde kerk van Panagia Vlacherna en het kleine eiland Pontikonissi of Mouse Island. Deze twee plekken zijn het meest gefotografeerd in de stad.

De kerk van Panagia Vlacherna is een kleine 17e-eeuwse kapel die via een klein pad met de rest van het eiland is verbonden. Dit is de meest gefotografeerde plek van Corfu. Tegenover de kapel ligt het prachtige Muizeneiland dat kan worden bezocht met een korte boottocht van 5 minuten vanaf Panagia Vlacherna.