Vijf mooie stranden in het noorden van Ibiza

Vijf mooie stranden in het noorden van Ibiza

Er zijn nog steeds geheimen op Ibiza – dingen die alleen oude bewoners weten, de kleine baaien, de lekkerste tortilla, de beste zelfgemaakte hierbas en de beste stranden. Terwijl de glamoureuze horecagelegenheden van het zuiden zeker een bezoek waard zijn, is het echte, pure Ibiza te vinden in het noorden. Hier de top vijf stranden van het noorden.

Lees ook: Formentera: tips voor een vakantie met het hele gezin

1. Cala d’en Serra

Cala d’en Serra
Cala d’en Serra

Een kleine miniatuur halve maan van lieflijkheid uitgesneden uit de kustlijn. Cala d’en Serra is een druppelvormige baai met kristalhelder water. Een rij vissershutten aan één kant zorgen voor een fijne plek om te zonnebaden als je niet op het zand wilt zijn. Breng je snorkel mee voor een verkenningstocht onder water.

2. Aguas Blancas

Aguas Blancas Ibiza
Aguas Blancas

Dit is een must strandbestemming. Aguas Blancas kan je laten denken dat je in het Caribisch gebied bent. Het water heeft die transparante turquoise kwaliteit en de rots net buiten de kust is de perfecte plek om van af te springen. De kleine broodjeshut is uitstekend geschikt als tussendoortje.

3. Cala Xuclar

Cala Xuclar Ibiza
Cala Xuclar

Vertel alsjeblieft niemand over dit strand. Het is altijd zo rustig en drukbezocht dat het moeilijk te geloven is dat het op een van de meest populaire toeristische eilanden in de Middellandse Zee ligt. De weg naar beneden is een beetje stijl maar de rit is de moeite waard. De chirringuito serveert eersteklas zeevruchten en is het lekkerst, net als de zonsondergang.

4. S’illot Des Rencli 

S'illot Des Rencli
S’illot Des Rencli 

Deze plaats kan een beetje druk worden, maar dat komt vooral omdat het zo klein is. De truc is om rond te kijken om een ​​plekje op de hellingen van de vissershutten of de rotsen te vinden. Snorkelen is essentieel, want het kanaal dat tussen de hutten en de rots uit de zee steekt, zit vol met verbazingwekkende wezens.

Lees ook: Eilandhoppen in Italië: de pareltjes

5. Es Portixol

Es Portixol Ibiza
Es Portixol

Dit stukje hemel vereist toewijding, want het is een goede wandeling van 30 minuten om er te komen, maar absoluut de moeite waard. Vanwege de afgelegen locatie is het nooit druk en komen alleen echte Ibiza-liefhebbers hier. Breng eten en drinken mee, want er is geen chirringuito. De baai zelf is bijna een perfecte cirkel. Zwemmen wordt niet goddelijker dan dit.

Nu weet je een van de redenen waarom het noorden van Ibiza een ‘verborgen geheim’ van velen is.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie