Wandelen door het regenwoud op Spice-eiland – Grenada

Trektochten door het regenwoud op het Spice-eiland - Grenada

Zon, zand en fantastische stranden. Natuurlijk vervult ook Grenada dit cliché over Caribische eilanden. Het eiland biedt echter ook iets verrassends. Iets wat je als vakantieganger niet per se met deze bestemming associeert. Zo vertegenwoordigt het regenwoud, dat grote delen van het land bedekt en naast de terecht geroemde kuststrook, een heel bijzondere vakantiebelevenis: Trekken door tropische flora en langs betoverende paden die je naar verlaten en fantastische plekken leiden. Grenada als bestemming om te wandelen? Ja, waarom niet! Er is hier immers veel te ontdekken. Toeristische hoogtepunten die alleen te voet te bereiken zijn, maar elke stap waard zijn.

Lees ook: Tips voor een vakantie naar Barbados met een budget

Concord Falls Trail

Het aanbod is indrukwekkend en is dankzij de verschillende moeilijkheidsgraden zowel gericht op betere wandelaars als op getrainde trekkers. Deze laatste vinden hun uitdaging onder meer in het beheersen van de Concord Falls Trail. De route voert vanaf het bezoekerscentrum van het Grand Etang National Park over Mount Qua Qua, de op een na hoogste berg van het eiland met 722 meter en, net als Mount St. Catherine (840 meter), van vulkanische oorsprong. De Concord watervallen, die uit drie onafhankelijke watervallen bestaan, bieden de beste mogelijkheid om af te koelen tijdens een tour die even veelbewogen als fitness-eisend is.

Seven Sisters Falls

Grand Etang Lake
Grand Etang meer

Een bepaald niveau van fitheid vereist ook de wandeling naar de Seven Sisters Falls, die zich in de buurt van het Grand Etang meer bevinden en zonder twijfel een van de topattracties van Grenada zijn. Het pad leidt eerst door een plantage waar een groot aantal van de op het eiland geteelde vruchten, zoals nootmuskaat, ananas of bananen, te vinden zijn. Het volgende gedeelte presenteert tenslotte de vele schoonheden van het regenwoud voordat we de bestemming van de tour met de laagste van de zeven watervallen bereiken. Als je nog voldoende kracht hebt, kun je de overige zes watervallen beklimmen. 

Net als bij de meeste andere wandelingen is het hier aan te raden om een ​​gids in te huren. De lokale gidsen zijn niet alleen zeer goed geïnformeerd, ze hebben ook uitgebreide kennis van de flora en fauna van het eiland en wijzen je op dingen waar je zonder hen langs zou zijn gelopen.

Lees ook: 5 minder bekende plekjes van Guadeloupe

Let op de kleding!

Een andere handige tip voor wandelaars in Grenada heeft betrekking op kleding. Ondanks hoge temperaturen moeten lange broeken en shirts met lange mouwen niet worden vermeden. Iedereen die zich heeft gesneden aan de vlijmscherpe scheergrassen, die niet ongewoon zijn op het eiland, weet waarom. Stevig schoeisel hoort ook bij de uitrusting, de paden kunnen immers extreem glad worden na af en toe regen (REGENwoud!). Op deze manier voorbereid, staat niets de wandelervaring op Grenada in de weg.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie