Workation in Paradise: leven en werken in Mauritius

Workation in Paradise: leven en werken in Mauritius

Thuiswerken is aantrekkelijker geworden voor werknemers als gevolg van de wereldwijde Covid-19-pandemie. Werken vanaf een tropisch eiland, thuiswerken in het paradijs, om zo te zeggen – klinkt dat niet als een droom? Deze droom van leven en werken in zo’n paradijs kan op Mauritius worden vervuld. Het populaire vakantie-eiland in de Indische Oceaan heeft een verlengbaar premium reisvisum voor een periode van een jaar ingevoerd dat bezoekers de mogelijkheid geeft om langdurig op een Covid-veilige locatie te wonen en werken.

Het premiumvisum is vooral bedoeld voor diegenen die niet gebonden zijn aan een bepaalde baan en op zoek zijn naar de ideale plek voor hun pensioen. Het stelt bezoekers in staat te verhuizen naar een land dat dankzij een geavanceerde infrastructuur een unieke balans tussen werk en privé creëert.

Ideale omstandigheden voor werkzaamheden in het paradijselijke eiland

Mauritius heeft zeer goede omstandigheden, waaronder een state-of-the-art telecommunicatie-infrastructuur en betrouwbare ICT-connectiviteit met een krachtig onderwater glasvezelnetwerk dat Afrika via het Midden-Oosten verbindt met Azië en Europa. Er is een gevarieerde selectie van woningen voor lang verblijf, van appartementen met hotelservice tot huizen aan het strand. Lange termijn bezoekers mogen eigendommen kopen, waaronder luxe villa’s, penthouses, appartementen en duplexen, in het kader van specifieke investeringsprogramma’s.

Mauritius biedt al connectiviteit van wereldklasse, bank- en kantoorruimte en andere zakelijke faciliteiten, zodat premium visumhouders hun zakelijke activiteiten naadloos naar Mauritius kunnen verplaatsen. Mauritius heeft ook een volledig operationele basis in de Indische Oceaan in een tijdzone die ideaal is voor samenwerking op afstand met Europa, Azië, Afrika en het Midden-Oosten. Het eiland is daarmee een perfecte uitvalsbasis voor locatieonafhankelijk werken en digital nomads.

Om nog maar te zwijgen van de prachtige stranden, koraalriffen, adembenemende landschappen en de vele vrijetijdsactiviteiten zoals golf, wandelen en watersporten, die naast de werkomstandigheden een perfecte leefruimte creëren.

Zowel de particuliere sector als de burgers staan ​​centraal in de nieuwe premium visumdienst. De bedrijven werken nauw samen met de overheid om ervoor te zorgen dat de gezondheidsprotocollen bij aankomst soepel worden nageleefd en om ervoor te zorgen dat nieuwe bewoners toegang hebben tot de faciliteiten en diensten die ze nodig hebben. Een aankomstconciërgeservice zal worden opgezet onder het merk “Mauritius Now” om nieuwe bewoners te helpen bij het vinden van appartementen, auto’s, bank- en telecommunicatiediensten.

Burgers worden ook aangemoedigd om op te treden als “ambassadeurs van welkom” om nieuwe gasten hun nieuwe thuis en het beste van Mauritius te laten zien. Op evenementen worden nieuwe bewoners uitgenodigd om elkaar en de gemeenschappen waarin ze leven te leren kennen.

mauritius

Visa en aanvraagprocedure

Het premiumvisum is geldig voor bezoekers uit landen die vermeld staan ​​in het “Achtste Schema” van de paspoortregels. De volgende bezoekers hebben recht op:

  • Toeristen die Mauritius al meerdere keren hebben bezocht.
  • Gepensioneerden die met pensioen willen gaan naar Mauritius.
  • Investeerders en professionals die met hun gezin komen en vanuit Mauritius willen werken.
  • Bezoekers met kinderen die studeren op Mauritius.

De visumaanvraag staat open voor alle nationaliteiten die op zoek zijn naar een oplossing voor de langere termijn om tijdelijk te blijven terwijl de wereld worstelt met de pandemie. Het nieuwe premiumvisum voor Mauritius is een jaar geldig en kan worden verlengd. Aanvragen kunnen nu via de Economic Development Board (EDB) en vanaf 15 november 2020 via een digitaal aanvraagportaal.

Om in aanmerking te komen voor het premiumvisa, moet je een bewijs van je lange termijn verblijfsplannen overleggen en een toereikende reis- en ziektekostenverzekering hebben voor de eerste fasen van je verblijf. Het hoofdkantoor en de inkomstenbron van de bezoeker dienen buiten Mauritius te zijn. Bezoekers mogen de arbeidsmarkt op Mauritius niet betreden. Alle andere toelatingseisen voor Mauritius zijn ook van toepassing.

Beveiligingsprotocollen en toelatingseisen

Om het land Covid-veilig te houden, heeft Mauritius een van de strengste gezondheidsprotocollen ter wereld geïmplementeerd. In de toelatingseisen staat dat alle bezoekers deze gezondheidsmaatregelen moeten volgen. Alle nieuwkomers op het eiland moeten een quarantaineperiode van 14 dagen ondergaan, gecombineerd met een PCR-test vóór vertrek, een aankomsttest en vervolgonderzoeken op dag 7 en dag 14. Terugkerende Mauritianen, migranten, korte en lange termijn bezoekers moeten dezelfde procedures volgen, om de veiligheid van Mauritius te waarborgen. Enkele van de beste hotels op Mauritius zijn aangewezen als quarantainevoorzieningen. Gezondheidslogboeken worden regelmatig beoordeeld volgens de nationale voorschriften en de status van de wereldwijde pandemie.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie