Zomer op Kreta? Dit zijn de mooiste stranden van Kreta

Zomer op Kreta? Dit zijn de mooiste stranden van Kreta

Ben je van plan om deze zomer naar Kreta te reizen? Dan ben je niet de enige. Het grootste eiland van Griekenland staat bovenaan de lijst van de populairste vakantiebestemmingen van deze zomer. Een van de vele redenen waarom mensen verliefd zijn geworden op het eiland, is het enorme aantal en de diversiteit aan stranden. Want op Kreta vind je alles van afgelegen baaien en langgerekte zandstranden tot de bruisende stranden die bruisen van het leven.

Maar Kreta is groot en de stranden zijn talrijk. Het kan daarom soms verwarrend zijn om de mooiste stranden te vinden als je het eiland niet goed kent. Daarom hebben we onze vijf favorieten op een rijtje gezet.

Lees ook: 5 dingen om te doen op Menorca

Elafonissi

Elafonissi

In het zuidwesten van Kreta vindt je het beroemdste en tegelijkertijd mooiste strand van het eiland. Aan de waterkant staan ​​schelpen en slakkenhuizen, die het strand een romantische, roze gloed geven, en vanaf het strand waad je naar kleine eilandjes of grote duinen. Elafonissi is echter niet alleen een prachtig strand. Het is ook ongelooflijk populair. Het loont dus om vroeg – of laat – te gaan.

Falassarna

Falassarna

Het antwoord van Kreta op Copacabana! Hier wacht kilometer na kilometer poederzand en kristalhelder water. Falassarna liggen aan de westkust van Kreta. Het is misschien een beetje moeilijk te vinden, maar het is het allemaal waard. Het meest noordelijke deel van het strand is het beste met iets minder mensen en een goede taverna.

Marathi Beach

Marathi Beach

Het ondiepe water, zijdezacht zand, kristalhelder water, toegang tot prachtige ligstoelen en talloze wateractiviteiten. Wat dacht je van SUP proberen, rotsspringen of een snorkeltrip maken? Het strand is ook omringd door verschillende tavernes, waar je je maag kunt vullen tussen de ontberingen door.

Palm Beach Vai

Palm Beach Vai

Vai Beach ligt in de noordoostelijke hoek van Kreta en is misschien wel het meest populaire strand van het eiland. Vai Beach wordt vaak Palm Beach genoemd en lijkt meer op een strand in Noord-Afrika dan op de Griekse eilanden.

Lees ook: Vijf redenen om de Azoren te bezoeken

Georgioupolis

Georgioupolis

Aan de noordkust tussen Chania en Rethymnon ligt Georgioupolis, een ideale plek om het strandleven te combineren met stadswandelingen. Het strand heeft fijn zand en strekt zich uit over maar liefst 9 km! Zeker een bezoek waard.