10 Balinese gerechten die je moet proberen tijdens je vakantie

10 Balinese gerechten die je moet proberen tijdens je vakantie

De keuken van Bali is slechts een van de vele redenen waarom zoveel reizigers dit magische eiland willen bezoeken. Met zo’n rijke diversiteit aan beschikbare gerechten, kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen bij het bestellen van een Balinees menu! We hebben de top tien van Balinese gerechten samengesteld om je te interesseren – dit zijn gerechten die je moet proberen als je het eiland bezoekt.

Lees ook: De mooiste eilanden van Taiwan

Nasi ayam en nasi campur

Nasi ayam en nasi campur zijn een goede plek om te beginnen als je de Balinese keuken verkent. Het gerecht bestaat voornamelijk uit witte rijst, met een selectie van vlees en wat hete sambal matah als je avontuurlijk bent ingesteld tijdens je vakantie!

Nasi goreng

Dit voortreffelijke gerecht, dat bestaat uit roergebakken rijst, kruiden en af ​​en toe vlees en groenten, werd in 2011 uitgeroepen tot het op een na lekkerste gerecht ter wereld. Dat maakt het zeker een kanshebber voor de lekkerste Balinese maaltijd waar je van zult genieten.

Bubur sumsum

Deze zoete traktatie wordt vaak als dessert genoten, maar kan ook dienst doen als een overheerlijk ontbijt of een middagsnack. Het bevat een mengsel van witte en zwarte rijst, met kokosmelk, palmsuiker, randanblaadjes en room.

Babi guling

Als je van varkensvlees houdt, zal je dit gerecht geweldig vinden. Babi guling bestaat uit een varken dat aan het spit is geroosterd en ondergedompeld in kruiden. Het vlees wordt mals en sappig geserveerd in gespecialiseerde restaurants die het authentieke spit-roast-effect kunnen creëren.

Betutu

Als je geen varkensvlees eet (misschien om religieuze redenen), biedt Betutu een alternatief. Dit gerecht bestaat uit een hele kip of eend, bedekt met traditionele kruiden en gewikkeld in bananenbladeren. Het wordt vervolgens 6 of 7 uur gebakken voor een ongelooflijk, sappig, langzaam gekookt feest.

Lawar

Zin in iets avontuurlijks? In sommige delen van Bali wordt lawar bereid met gehakt vlees, groenten, kruiden, geraspte kokos en… vers bloed! Als je houdt van van alles behalve het bloed, kun je kiezen voor een ‘witte lawar’, die geen bloed heeft.

Martabak

Dit gerecht is eigenlijk een dikke pannenkoek met een smakelijke vulling, zoals chocolade of banaan – een beetje zoals pannenkoeken. Er is ook een hartige versie met eendenei, ui en rundvlees.

Gado-gado

Deze groentesalade is bedekt met een smakelijke pindasaus en is te vinden in restaurants en bij veel straatstalletjes op Bali.

Saté

Waarschijnlijk heb je eerder genoten van saté vlees, maar het proeven van de authentieke saté op Bali is totaal anders. Je kunt genieten van saté kip, rundvlees, varkensvlees en vis – evenals geit en zelfs schildpad!

Lees ook: 9 x Indonesische Streetfood

Be siap sambal matah

Dit gerecht is totaal uniek voor Bali – je zult het nergens anders ter wereld vinden. Het gaat om reepjes kip, sjalotten, citroengras, chilipepers, zout, limoenblaadjes, kokosolie en garnalenpasta.