10 dingen om te doen in Poros

10 dingen om te doen in Poros

Een korte scheiding van Peloponnesos en Athene, het groene eiland Poros is ideaal voor een weekendje weg. Poros is gelegen in het zuidelijke deel van de Saronische Golf. Ondanks zijn kleine formaat, pronkt het met een paar plekken om te bezoeken, en dingen om te doen. Lees deze korte gids die we hebben gemaakt om meer te weten te komen over dit eiland.

Lees ook: Kreta als een local: 7 tips

1. Love Bay (Limanaki Agapis)

Een fenomenale kust met groenblauwe wateren, met pijnbomen die over de strand hangen. De mix van dennen en de oceaan is charmant. Er zijn ligbedden en een kleine bistro, maar je kunt natuurlijk ook gewoon op het strand zitten. Het is aan te raden vroeg te gaan, omdat het klein is en door veel mensen wordt bezocht.

2. Clock Tower

Van de haven tot de klok moet je een paar etappes beklimmen, achteringangen ervaren, enzovoort. Hoe het ook zij, wanneer je op de klok komt, zal het je belonen. Het uitzicht is zo mooi, vooral als je ’s avonds gaat. Bovendien een ideale plek voor geweldige foto’s.

3. Askeli Beach

Een zanderige, gecoördineerde kust met ligbedden, bistro, bar, eetgelegenheden, geweldige straat om te wandelen, en het ligt in een ongelooflijke omgeving.

4. Citronne Gallery

Je zult misschien verbaasd zijn om een ​​display op het kleine eiland Poros te ontdekken, maar toch is het er! Het is een ultramoderne ruimte met een hoge stijl, fascinerende shows van ambachtslieden, intrigerende inventarissen en uitstekende partners.

Lees ook: De Griekse eilanden

5. Religieuze gemeenschap van Zoodochos Pigi

Dit is een prachtig klooster op een helling, met een gelijknamig strand. Bij de doorgang van het klooster ontdek je een bron en een prachtige kerk. Het is slechts een klein eindje verwijderd van Poros, het is in het groen en je zult een ongewone iconostase respecteren. Vergeet niet om op maat gemaakte limonade te drinken in de bistro voor het klooster.

6. Poros Port

De haven van Poros is een van de schoonste havens. De haven, de stad, de jachthaven, allemaal in een eenzame rij zodat je alles in een uur kunt wandelen en alles kunt zien. De wandeling hier is prachtig, vooral rond de avond. Het heeft snuisterijenwinkels, bistro’s en bars. Vanaf dat punt kun je zowel per boot als per schip naar Galatas gaan.

7. Heiligdom van Poseidon

Een archeologische vindplaats rondom beschermd met borden, zodat gasten kunnen begrijpen waar het heiligdom aanvankelijk op leek. De eigenlijke plek, die na het opgeven is ingevuld als een steengroeve, op dezelfde manier als andere verouderde bestemmingen, heeft een minimale hoogte en vereist een creatieve geest.

8. Archeologisch Museum van Poros

Dit kleine historische centrum, het is geïsoleerd in twee enorme kamers, een op de begane grond en de andere op de bovenverdieping, er zijn gravures, modellen, apparaten en bijdragen aan de herdenkingsdienst. Hier is er een assortiment van vondsten uit Poros, maar ook uit nabijgelegen eilanden en stedelijke gebieden.

9. Russian Bay

Misschien wel de beste plek om te zwemmen. Een prachtig strand tegen de achtergrond van de structuren van de Russische marine. Vooral bij het vallen van de avond is het tafereel groots. Het heeft een vreemde aantrekkingskracht en neemt je mee naar verschillende gelegenheden.

Lees ook: De top vijf dingen om te doen op Porto Santo

10. Porou Ampelos Wine Bar

De uitzonderlijk uitstekende winkel is gelegen in een prachtige achteringang van het eiland, direct dichtbij het midden. Het heeft een ongelooflijk assortiment van geweldige wijnen van Poros, net als verschillende dranken in het geval dat je geen wijn lust.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie