10 redenen om deze herfst/winter Corsica te bezoeken

10 redenen om deze herfst/winter Corsica te bezoeken

Corsica wordt omschreven als apart, uniek, met vele gezichten, stralend en verrassend. Van noord tot zuid is Corsica een schitterend eiland met een enorme verscheidenheid aan landschappen, buitenactiviteiten, paradijselijke stranden, een rijk erfgoed en belangrijke tradities. Hier zijn 10 redenen om deze herfst/winter en inderdaad het hele jaar door het adembenemende l’Ie de Beauté te bezoeken:

Lees ook: 5 x de mooiste stranden op Kreta

1. Het weer is altijd goed

Corsica geniet gemiddeld 300 dagen zon per jaar met temperaturen variërend van een milde 14° in de winter tot een zeer aangename 25° in de zomer.

2. Het is het dichtst bij de afgelegen eilanden

Corsica ligt voor de kust van Frankrijk en Italië. De vliegtijd vanaf Schiphol bedraagt circa 2 uur.

3. De grote diversiteit

Corsica telt niet minder dan 9 zeer verschillende toeristische centra in een enkel gebied, waaronder de hoofdstad, Ajaccio, de Pays de Balagne, Zuid-Corsica en de regio Bastia.

4. Openluchtactiviteiten

Van mountainbiken tot zeilen, wandelen tot duiken … het klimaat en de topografie van het eiland laten bezoekers genieten van allerlei soorten recreatieve activiteiten. Vergeet de prachtige zandstranden niet!

5. Uniek natuurlijk erfgoed

Genaamd «Kalliste» (de mooiste van alle) door de oude Grieken, biedt Corsica een verrassende natuurlijke schoonheid waaronder een UNESCO-werelderfgoed, de Golf van Porto.

10 redenen om deze herfst/winter Corsica te bezoeken

6. Een rijke geschiedenis, taal en identiteit

Gemarkeerd door een tumultueuze geschiedenis, dankzij de vele invasies die plaatsvonden door de jaren heen, is Corsica gezegend met een unieke en contrasterende identiteit.

7. Uitzonderlijke keuken

Verfijnde smaakpapillen zullen de authentieke kwaliteitsproducten waarderen, waar de aroma’s van de kastanjes en citrusvruchten samengaan met de versheid van het lokale vlees, vis, zeevruchten en schapenkaas.

8. Er is altijd iets te doen

Van de Imperiale Regatta, de historische Tour de Corse met zijn prachtige rijtuigen uit een ander tijdperk tot golftoernooien, marathons en off-shore races, Corsica biedt een breed scala aan sportieve activiteiten toegevoegd aan de reguliere landelijke beurzen en markten evenals vele religieuze en heidense feesten.

9. Rock, swing, jazz … muziek is overal

Corsica viert muziek in al zijn vormen. Van exotische geluiden op het Porto Latino Festival, jazzoptredens in Ajaccio tot rock- en popbeats tijdens “Calvi on the Rock”, de lokale muziekscene beschikt ook over techno, electropop en R&B op Europa’s grootste open-air dansvloer in Porto Vecchio.

Lees ook: 8 x doen op de Azoren

10. Corsica houdt van winkelen

Terwijl je de belangrijkste Franse en Europese merken hier kunt vinden, bieden de dorpen van Corsica ook charmante en smaakvolle boetieks die creaties hebben geïnspireerd door jonge lokale ontwerpers en ambachtslieden.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie