3 dromerige stranden van de Seychellen

Misschien ga je wel vaker op een strandvakantie in Europa, maar er gaat niets boven de dromerige stranden van de Seychellen met zijn eeuwige zomer! Met de overvloedige opties van de archipel van prachtige stranden, zul je je waarschijnlijk afvragen welke te kiezen. Lees verder om de mooiste stranden van ’s werelds beste stukje paradijs te ontdekken.

 Lees ook: Vijf bestemmingen voor ontspannen eilandhoppen

Anse Lazio

Anse Lazio (Photo Credit – Gerard Larose)

Anse Lazio staat vaak op de lijst van ’s werelds tien beste stranden en is een strand dat je niet mag missen. De lange bochtige maar mooie rit vanuit Côte d’Or naar het beroemdste strand van Praslin is echt de moeite waard. Perfect in beeld is Anse Lazio omgeven door idyllische granietrotsformaties en heeft zacht porseleinwit zand. Het kalme, warme turquoise water en het zachte verloop maken het ideaal om te zwemmen en snorkelen. Er zijn kleine winkels en een handvol restaurants aan elk uiteinde van het strand, evenals een nieuwsgierige bar genaamd de Honesty Bar, waar klanten in plaats van servicediensten zichzelf kunnen helpen en gewoon aan het eind kunnen betalen.

Anse Source d’Argent: Instagram-beroemd en meest gefotografeerd

Anse Source D’Argent sunset Photo Credit: Serge Marizy

Anse Source d’Argent is misschien wel het meest Instagrambare strand van de Seychellen. Met zijn aquamarijne oceaan kabbelt het ongerepte witte zand tegen een achtergrond van enorme gebeitste granieten keien en weelderige palmbomen, het is geen wonder dat het een van de meest gefotografeerde stranden ter wereld is! Omdat de zee wordt beschut door het rif is het extreem rustig en ondiep en met alleen zand onder de voeten is Anse Source d’Argent een ideale plek voor gezinnen met kinderen. Een restaurant, toiletten en parkeergelegenheid bevinden zich allemaal bij de ingang van het strand. Aan het uiteinde bevindt zich een aantal fruitkraampjes.

Beau Vallon (Photo Credit - Gerard Larose)

Lees ook: De mooiste nationale parken op eilanden

Beau Vallon Bay: De Ultieme manier om verveling tegen te gaan

Beau Vallon voegt het perfecte contrast toe aan de mix. Beau Vallon ligt in het perspectief van de meeste stranden van Seychellen, aan de grotere kant en is ideaal gelegen om het eiland Mahe te verkennen. Je kunt wandelen naar het nationaal park Morne Seychellois of eenvoudig de hoofdstad verkennen. Het belangrijkste hoogtepunt van Beau Vallon is de grote verscheidenheid aan activiteiten. Van kitesurfen tot vissen en scubaduiken tot een nachtleven, er zijn vele opties! Er zijn niet veel andere baaien in de Seychellen die even levendig zijn als Beau Vallon, dus het is absoluut een ‘must-visit’ voor iedereen. Naast uitgebreide verhuurmogelijkheden voor de meest denkbare watersporten, heeft Beau Vallon tal van lokale restaurants en bars. Het is de moeite waard om vlak voor de avond een bezoek te brengen aan de ongelooflijke zonsondergang boven het water. Voor diegenen die hun stranddag willen beëindigen met een feestje, liggen casino en bar Gran Kaz op slechts een steenworp afstand van de kust.

Bovenste foto: Anse Lazio Secondary Beach Photo Credit: Gerard Larose