Het avontuur van je leven: laat je wilde kant vrij op de Seychellen

Het avontuur van je leven: laat je wilde kant vrij op de Seychellen

Niets brengt je meer in contact met je wilde kant, dan een groot avontuur. En de Seychellen biedt 115 eilanden om precies dat te doen. Van eilandhoppen tot snorkelen tot zeilen, hier zul je je nooit vervelen. Lees verder voor drie avonturen die je op je vrolijke tocht zullen sturen.

Lees ook: De meest idyllische Afrikaanse eilanden

Eilandhoppen

Naast de belangrijkste eilanden van de Seychellen: Mahé, Praslin en La Digue, zijn er nog veel meer opties om te verkennen. Elk eiland heeft zijn eigen specifieke charme, waardoor de archipel geschikt is voor eilandhoppen. En dankzij een sterk netwerk van lucht- en zeeverbindingen kun je snel tussen hen gaan. Lokale operators bieden uitstapjes naar de binnenste granieten eilanden. Dit zijn de oudste oceaaneilanden ter wereld, waar je gemakkelijk de dag kunt doorbrengen met het verkennen van de pure natuur. Wandelen wordt sterk aangemoedigd, net als zwemmen en het dierenleven bewonderen. Dan, wanneer je honger hebt, is traditioneel Creools eten een traktatie. Zorg ervoor dat je lokale favorieten zoals kokoscurry’s probeert; vers gebakken vis die is geroosterd in gember, knoflook en pepers; een verscheidenheid aan groenten en fruit wordt gebruikt in stevige stoofschotels. Je kunt niet fout gaan.

Maar voor de ongerepte natuur op zijn best, ga naar Bird Island en Denis Island in het noorden. Deze platte buitengebieden in het koraal zijn rijk aan behoud, waardoor het mooie plekken zijn om eventjes weg te zijn van alles en te ontspannen. De buitenste eilanden van Desroches en Alphonse zijn net zo leuk als je er even helemaal tussenuit wilt – ver weg van de drukte. Meer dan dat, ze zijn enkele van de beste plekken om te duiken en te vissen.

Na een goed gespendeerde dag op de eilanden, zijn er allerlei accommodaties om je hoofd te laten rusten. Of je nu de voorkeur geeft aan kleine tropische lodges of exclusieve hotels, de zee wacht direct voor je deur.

Watersport

Met warme turquoise wateren en zonneschijn het hele jaar door, is het geen verrassing dat de Seychellen de ideale watersportbestemming is. Beau Vallon op het eiland Mahé is een veilige baai voor jetskiën, windsurfen en paragliden, en net zo populair bij surfers. Seychellen is ook de thuisbasis van een bloeiend zeeleven en weinig ervaringen verslaan zwemmen met dolfijnen, roggen, schildpadden en scholen van tropische vissen. Duikcentra kunnen je diep in de diepte van kleurrijke koraalriffen meenemen. Of je kunt van bovenaf kijken door snorkeluitrusting aan te schaffen bij de hotels en watersportcentra van het eiland. Operators bieden diepzeevissen in wateren vol tonijn en marlijn, omdat je nooit weet wanneer je de vangst van je leven zou kunnen haken.

Eagle ray – diving in Seychelles Photo Credit: Imran Ahmad

Lees ook: 5 x doen aan de westkust van Madagaskar

Zeilen

Enkele van de grootste avonturen zijn te vinden op open zee. Het klimaat in de Seychellen is bijna onberispelijk en er zijn prachtige panorama’s in overvloed te zien, die altijd indruk maken bij het zeilen. Je kan van zeilen genieten op rompen en catamarans, die je kunt huren in het gebied. Boten kunnen met schipper of onbemand zijn, zodat je achterover kunt leunen en kunt cruisen of aan het stuur kunt zitten. Het beste deel is dat zeilen een activiteit is waar je op elk moment van het jaar van kunt genieten. Een ander voordeel van zeilen is dat de wateren rond de eilanden vaak rustig en vrij van verkeer zijn, dus de enige zeilen die er zijn, zijn misschien van jou.

Bovenste foto: Catamaran – Seychelles. Photo Credit: Torsten Dickmann