7 eigenzinnige dingen om te doen in de Seychellen

7 eigenzinnige dingen om te doen in de Seychellen in 2019

De Seychellen zijn een unieke bestemming op zich, maar we hebben 7 coole dingen op een rij gezet ​​om te doen wanneer je daar bent. Of je nu op zoek bent naar een unieke ervaring, de meest bijzondere natuur of als je ongebruikelijk eten wilt proberen, de Seychellen hebben het. Blijf lezen om erachter te komen wat er aan je bucketlist moet worden toegevoegd.

Lees ook: 10 interessante feiten over Kaapverdië

Post een brief onder water

Post een brief onder water in het strand van Beau Vallon. ‘Unlock the Sea’ is een programma van Le Méridien Fisherman’s Cove en The Marine Conservation Society Seychelles dat een unieke manier biedt om de Seychellen en het mariene landschap te ervaren. Je kunt groeten voor thuis in een brievenbus onder water plaatsen, die om de twee dagen wordt geleegd. Deze begeleide snorkeltocht, waarbij mariene experts inzicht bieden in het ecosysteem, is een nieuw soort duurzame vakantie ervaring. De brievenbus is tijdens de moesson verwijderd, maar is uiterlijk in februari terug.

Underwater post box. Credit: Marine Conservation Society Seychelles (MCSS).

Neem een kijkje achter de schermen van High & Dry

Neem een kijkje achter de schermen van High & Dry op het eiland Mahé, waar de cast een maand lang de komedie filmde. Het grootste eiland van de Seychellen is gezegend met ruige bergen, groen en paradijselijke stranden. Het meeste werd gefilmd in Anse Major. De bemanning wilde een 360-graden uitzicht op ongerepte natuurlijke schoonheid, wat precies is wat ze op dit strand vonden. Je kunt er alleen per boot of te voet komen, maar de reis naar dit stukje afgelegen turquoise water en witte zandhemel is de moeite waard!

Proef vleermuis curry

Proef van vleermuis curry, een van de lokale delicatessen uit de Seychellen. Het gerecht is zelfs voor de meest ervaren reizigers moeilijk te vinden, dus het is iets om over naar huis te schrijven. Als je op Mahé verblijft, ga dan naar Marie Antoinette Creole Restaurant, een van de oudste en beroemdste restaurants van de Seychellen. Hier moet je de fruit-bat-curry van tevoren aanvragen. Je kunt het ook bestellen bij veel Creoolse afhaalrestaurants, zoals Coco Rouge op Praslin die het regelmatig serveren. En als je fruit bat ravioli wilt proberen, bekijk dan Mahé’s La Plaine St. Andre.

Plant een boom

Plant een boom in een van de meest exclusieve resorts in de Seychellen. Noordereiland is een autovrij eiland met vier perfecte stranden omringd door granieten rotsen en tropisch bos. De boomplantervaring leert dat gasten endemische flora planten van een kwekerij, onderdeel van het Noah’s Ark-programma van North Island. Met slechts 11 villa’s op een eiland ter grootte van Monaco, worden alle activiteiten in absolute privacy genoten. Zoals te verwachten, vertrekken veel gasten niet tijdens hun bezoek, behalve om te vissen of te duiken, ook al is het heel dicht bij het eiland Mahé en Silhouette.

North Island tree planting experience. Credit: North Island

Zoek ’s werelds zwaarste zaad

Zoek ’s werelds zwaarste (en meest sexy!) zaad, de ongewone en endemische Coco de Mer. Vanwege zijn ongewone, erotische vorm en het feit dat het bestuivingsproces van zijn bomen nog steeds onduidelijk is, is dit zeldzame zaad altijd het voorwerp geweest van fascinerende mythologische verhalen. Sommigen zeggen zelfs dat de bomen gepassioneerde liefde maken op stormachtige nachten! Bekijk ze op het UNESCO-werelderfgoed Vallee de Mai-natuurreservaat op het eiland Praslin of in de nationale botanische tuinen van de Seychellen op Mahé.

Coco de Mer. Credit: Gerard Larose / STB.

Bewonder de kleinste kikkers en reuzenschildpadden ter wereld

Bewonder de kleinste kikkers en reuzenschildpadden ter wereld op de Seychellen. De Gardiner’s Tree Frog is slechts 11 mm lang! Het is inheems voor de Seychellen en de groen tot bruine huid vertoont een opvallende donkere band die zich uitstrekt van zijn mond tot onder zijn oog en tot de achterpoten. Je kunt het kleintje spotten op Morne Seychellois, een opvallende wandelroute in Mahé. De archipel is ook de thuisbasis van de grootste populatie van de zeldzame Aldabra-schildpadden. Je kunt ze vinden op North Island, Cousin Island en Curieuse Island.

Lees ook: De meest idyllische Afrikaanse eilanden

Ontmoet een echte held

Ontmoet een echte held: de grasmus van de Seychellen. Deze inheemse vogel heeft Cousin Island gered! Toen werd ontdekt dat de soort bijna uitgestorven was, kreeg het eiland dat ooit een kokosnootplantage was, een beschermde status en werd inheemse flora opnieuw geplant. Dankzij de grasmus van de Seychellen is Cousin Island nu een speciaal natuurreservaat. Tours naar Cousin Island kunnen worden georganiseerd door exploitanten, pensions en hotels op het eiland Praslin.

Bovenste foto: Relaxing in St. Anne Island Photo Credit: Chris Close

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie