4 avontuurlijke ervaringen in het onontdekte Fiji

4 avontuurlijke ervaringen in het onontdekte Fiji

Als het op Fiji aankomt, denken veel mensen meteen aan wit zand, azuurblauw water dat zich uitstrekt tot aan de horizon en handdoeken onder groene palmbomen. Maar de eilandstaat in de Stille Zuidzee is meer dan het typische paradijs in de Stille Zuidzee. De 333 eilanden zijn ook een ideale vakantiebestemming voor avonturiers en natuurliefhebbers. Avontuurlijke vakantiegangers in Fiji komen ook aan hun trekken met deze vier avontuurlijke tips:

Lees ook: De prachtige stranden van Tahiti

Eco-avontuur # 1: Wildwaterraften op de rivier de Navua

In de afgelegen hooglanden van Viti Levu snijdt de Navua-rivier een strook door het tropische binnenland van het eiland. Langs zwarte vulkanische stenen muren, talloze watervallen en het weelderige regenwoud, durven  dappere mensen zich door de uitdagende stroomversnellingen met Rivers Fiji te wagen. Naast de adrenalinestoot is er nog genoeg tijd om tussendoor te genieten van het indrukwekkende landschap.

Eco Adventure # 2: Trektocht door het achterland van Fiji

Trektocht door het achterland van Fiji

Met Talanoa Treks kunnen avonturiers buiten de gebaande paden wandelen door het wilde hart van Fiji. De trektochten nemen natuurliefhebbers mee over dramatische bergtoppen, door ongerepte bossen en naar de meest afgelegen dorpen van Viti Levu. Je zult de Fijische cultuur van dichtbij ervaren en meer te weten komen over het leven op het platteland van Fiji.

Eco-avontuur # 3: Digitale detox in de retraite in Bergtal-Retreat

In de Namosi Eco Retreat betekent het letterlijk “uitschakelen en terug naar de natuur”: zonder elektronische apparaten vindt je hier rust en sereniteit in de afgelegen bergvallei op Viti Levu. Hier overnacht je in traditionele Bures, geniet je van de authentieke gerechten vers van het veld en dompel je je onder in de cultuur, bijvoorbeeld op een Meke of kookcursus.

Lees ook: Gerechten die je niet mag missen in Nieuw-Caledonië

Eco-avontuur # 4: In verbinding met de elementen van Leleuvia Island Resort

Leleuvia Island

Slechts 35 minuten ten oosten van Viti Levu ligt het kleine eiland Leleuvia met het gelijknamige resort. Hier kun je de onderwaterwereld verkennen, de Stille Oceaan veroveren terwijl je zeilt in traditionele kano’s, geniet je van de avonden rond het kampvuur of wandel je door de jungle op zoek naar de rijke flora en fauna van het eiland.